Eveniment în premieră pentru Republica Moldova. O să aibă loc la Aeroportul Chișinău

Eveniment în premieră pentru Republica Moldova. O să aibă loc la Aeroportul Chișinău Aeroportul Chișinău. Sursa foto: Politia de Frontieră

În Republica Moldova, se va desfășura un eveniment foarte important, pe 30 mai, la Aeroportul Chișinău, atunci când va avea loc Conferința Internațională „Aviation-Event”.

În Republica Moldova, Aeroportul Internațional Chișinău va găzdui prima ediție a prestigioasei Conferințe Internaționale „Aviation-Event”. O platformă media globală dedicată încurajării inovației și sustenabilității în aviație. Evenimentul va avea loc în ziua de 30 mai 2024 și va reuni peste 150 de profesioniști la nivel internațional.

Eveniment important găzduit de Republica Moldova, la Aeroportul Chișinău

Conferința respectivă va aduce, la un loc, pe Aeroportul Chișinău peste 150 de profesioniști la nivel internațional, lideri mondiali ai industriei, experți, directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa și din România.

Aviation-Event este o platformă media globală dedicată încurajării inovației și sustenabilității în aviație, în cadrul căreia are loc organizarea una din cele mai prestigioase conferințe la nivel european, unde sunt invitați lideri din industria aviației și părțile interesate, care se întrunesc pentru a aborda subiecte și soluții referitor la provocările industriei aviatice, conform tv8.md.

Ne puteți urmări și pe Google News
avion, călătorie

Cel mai bun loc din avion. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În altă ordine de idei, Aeroportul Chișinău continuă să se dezvolte, pe măsură ce traficul crește. În acest context, autoritățile din Republica Moldova caută soluții pentru ieftinirea biletelor.

Zboruri mai ieftine din capitală

Zborurile de pe Aeroportul Chișinău vor fi mai ieftine în viitorul apropiat. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat din ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Mircea Păscăluță. Acesta a a declarat, la radiomoldova.md, că prețurile biletelor de avion vor fi mai mici decât în prezent și că cetățenii moldoveni nu vor mai fi nevoiți să zboare de la Iași.

Mircea Păscăluță a mai spus că autoritățile încearcă să convingă și alte companii aeriene să efectueze zboruri spre și din Chișinău, iar odată cu creșterea competitivității, acestea vor oferi bilete la prețuri mai avantajoase.

„Treptat, o să mergem pe idea în care companiile avia, ținând cont de concurența mare de pe aeroport vor oferi prețuri avantajoase pasagerilor. Este vorba doar de timp și nu cred că este vorba de o lungă perioadă de timp până când o să avem prețuri avantajoase, inclusiv de pe Aeroportul Internațional Chișinău”, a spus Păscăluță.