Evenimentul Zilei > EVZ Special > Evangheliile sunt un monument jurnalistic. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Evangheliile sunt un monument jurnalistic. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Evangheliile sunt un monument jurnalistic. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Nu te lăsa impresionat de veşti şi informaţii contradictorii şi evident, polarizate şi politizate. Fii tenace, cu multă voinţă şi continuă activitatea ta prin metode verificate, normale.

29 aprilie

 Evangheliile sunt un monument jurnalistic. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Pe 29 aprilie s-au născut: Jean Crezot, Duke Ellington, William Randolph Hearst, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Mircea Veroiu, Gala Galaction, Gheorghe Tomozei.

În calendarul creştin-ortodox fix sunt cei 9 Mucenici din Cizic (doar bunul Dumnezeu mai ştie cum îi chema, pe numele lor) şi Sf.Cuv. Memnon Mărturisitorul. În calendarul mobil este Sfânta și Marea Joi. Denia celor 12 Evanghelii.

Joia trădării. Cina cea de Taina. Acum două mii de ani, din 13 oameni buni și credincioși lui Iisus s-a găsit un trădător. Astăzi probabil că raportul este de unu la unu. ”Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători” a spus Caragiale în piesa lui de teatru. Nu conteza că a mai spus cineva mai înainte poate Cezar, poate Napoleon – nu știu, nu se dă sursa, eu știu doar ce a scris Nea Iancu, este clar și precis.

Evangheliile sunt un monument jurnalistic, prin stilul folosit și lipsa comentariilor, dar evangheliștii nu au fost ziariști de investigație, sau reporteri, ci istorici. Evangheliile sinoptice au fost scrise în jurul anului 70 iar Evanghelia lui Luca în jurul anului 130.

Încă o zi de lucru pentru strămoşii noştri (care, de fapt, suntem noi). Plecaţi cu săpămâni în urmă, dacii, geţii, ostrobocii, boii, tyrageţii, burri şi tot ce se mai afla pe un teritoriu de jumătate de milion de kilometri pătraţi, arealul de formare al poporului nostru, ei bine, bărbaţii şi femeile, cei plecaţi în pelerinaj ritual se apropiau de Marea cea Mare. Unii chiar ajunseseră acolo şi erau găzduiţi cu prietenie de colonii greci…

Dar este ziua de naştere a lui Jean Crezot, Omul Roşu, un personaj pe care, aproape sigur, nu l-aţi mai întâlnit. Hai să reparăm nedreptatea, pentru că marii oameni sunt discreţi şi modeşti. Devin celebrii criminalii, hoţii şi ticăloşii… pentru oamenii într-adevăr valoroşi trebuie să depunem efort ca să ni-i aducem aminte! Mai mult vedeți https://evz.ro/vi-se-raspunde-la-intrebari-horoscopul-lui-dom-profesor.html.

 Cu ocazia lansării de către Euractiv a noului său Hub «Digital & Media», redactorul șef, Samuel Stolton  a discutat cu vice-președinta Comisiei Europene, Věra Jourová despre peisajul mediatic european. Prima constatare a fost că tendințele jurnalismului european sunt preocupante din punct de vedere politic, financiar, dar și de securitate. O problemă importantă este și faptul că regulile concurenței nu permit fuziuni în lumea media, dar și faptul că media  este din ce în ce mai expusă la presiunile puterii politice.

În acest sens, Comisia Europeană intenționează să facă o recomandare expresă țărilor europene pentru a garanta siguranța jurnaliștilor.

 Se va insista și pe aplicarea corectă și completă a regulilor impuse de directiva drepturilor de autor, deoarece este vorba despre echitate economică, fondată pe ideea simplă că jurnaliștii ar trebui plătiți corect pentru munca pe care o efectuează, în loc să li se fure munca, iar cei care fac acest lucru, marile platforme, să se îmbogățească, aspus   Věra Jourová. Maniera în care statele membre aplică această directivă va fi foarte strict monitorizată. Sunt urmărite cu atenție evoluțiile negocierilor între editorii de presă și platforme, pentru ca sistemul să funcționeze echilibrat.

 Tendința jurnalismului în Europa în ultimii ani, a continuat comisarul european – este extrem de preocupantă. Presiunile economice și politice, amenințările pentru siguranța jurnaliștilor și litigiile abuzive contra jurnaliștilor s-au înmulțit în ultimii ani. Deși avem directiva drepturilor de autor și noua legislație digitală, ele nu sunt suficiente. Adeseori mă întreb de ce media au devenit un subiect atât de important…Trebuie să acordăm încredere reglementărilor naționale în domeniul concurenței și capacitatății autorităților de a decide dacă fuziunile ajută la buna funcționare a media, la păstrarea libertății de exprimare și la independența presei.

 

Mă întrebați multe pe email, dacă este ceva important vă răspund numai aici, în EVZ. Numai răspund la corespondență, a trecut vremea ei, numai pot. Mai mulți dintre domniile vostre mă întreabă ce cred despre proiectul de lege cu obligativitatea vaccinurilor pentru corpul medical și didactic. Cred că este o mare prostie, o imbecilitate nazistă. Nu poți să obligi pe cineva la o procedură medicală invazivă. Ce urmează, scoaterea obligatorie a amigdalelor, donarea obligatorie de sânge și organe? Poți să obligi pe profesori și pe medici să facă teste, neinvazive, de câte ori este nevoie, de exemplu săptămânal. Asta, da! S-a ajuns un pic cam departe cu nebunia aceasta a distopiei sanitare. Puneți capăt acestei hecatombe a orbilor! Simt mirosul sulfuros al afacerilor cu multe zerouri în spatele acestei trâmbițate lupte pentru binele public. Acum urmează afacerea cu vânzarea licenței vaccinurilor către națiunile care nu au propriul vaccin. Țări precum Spania, Franța, Germania, chiar și mica Portugalie sunt aproape de obținerea unui vaccin național. Noi de ce nu facem? De ce Institutul Cantacuzino a fost pus pe butuci, iar acum este sub ”secret militar” jurnaliștii nu mai au acces la informații. De ce Cantacuzino nu face un vaccin românesc? Bună întrebare! Datorez viața celor de la Institutul Canatcuzino. De două ori. Accidente prin țări străine, infecții, eram în pragul septicemiei, dar mi-au făcut un autovaccin pe măsură și mi-au salvat viața. Bun, și cu cei imuni la virusuri ce facem? Încă o întrebare bună!

 

Mai am multe întrebări bune, dar să așteptăm până mâine, doar este o altă zi!

 

 

HOROSCOP      29   aprilie   2021

 

BERBEC   Ai confirmarea că ceea ce faci este pe drumul cel bun. Aşa că, acum eşti motivat şi poţi fi eficient mărind ritmul şi dinamica activităţi O zi foarte potrivita ca sa iei iniţiative curajoase, atat in domeniul tau de activitate, cat mai ales, in relatiile tale sentimentale.  Idealizează mai puţin situaţia în care te afli şi vei avea o viaţă mai fericită. Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine. Cum îţi aşterni, aşa o să dormi! Nu trebuie să aştepţi nimic bun din partea celorlalţi, trebuie să te descurci singur. Atenţie la cumpărături, la termenul de valabilitate. Stelele spun c-ar fi bine să iei ceva vitamine cu minerale ca să compensezi rigorile primăverii capricioase.

TAUR  Nu te lăsa impresionat de veşti şi informaţii contradictorii şi evident, polarizate şi politizate. Fii tenace, cu multă voinţă şi continuă activitatea ta prin metode verificate, normale. Studiază şi tu măcar acum cartea de telefon care este contractul tău cu banca. După ce o să termini o să relizezi de ce amish au botezat băncile Bisericile Satanei. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii.  Conjunctura generală a horoscopului arată o zi favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană poate influentă, semn de foc sau de apă, te poate ajuta.

GEMENI  Ironic şi uneori chiar cinic, ai un dar deosebit în comunicare, dar şi în a întinde capcane persoanelor potenţial ostile. Astăzi eşti mare meşter ţesător de intrigi complicate! Astăzi te descurci singur. Mici sau mai mari probleme cu sănătatea – atenţie la băuturile foarte reci şi la curent!  O veste bună urmată de o mică pierdere.  Atenţie la mijloacele de transport în comun, fie că le foloseşti, fie că le ocoleşti.  Nu te lăsa tentat de cumpărături, adică de cumpărături extravagante. De mâncare poţi să-ţi cumperi că doar nu o să mori de foame, dar şi atunci trebuie să nu exagerezi. O amică din zodia Leului, un semn de foc, îţi este favorabilă în toate, mai puţin profesia. Nu amesteca plăcerea cu utilul. Moderaţie în relaţiile cu Racul şi Vărsătorul.

RAC  Vremea cenușie şi oboseala te face să ieşi din tiparul cotidian. Toată lumea pare că te iubeşte şi la serviciu sau la şcoală şi acasă. Ceea ce te linişteşte şi te face să produci proiecte generatoare de bani şi echilibru în anturaj. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te face să te îndoieşti de un prieten. Adică ţi se pune pata şi n-o să te potoleşti până n-o să-ţi exilezi temporar din anturaj prietenul sau prietena care „te-a trădat”. De obicei trădările astea sunt pur fictive şi fac parte din paranoia ta cotidiană bine temperată. Dar cui îi pasă, dacă tu te simţi mai bine! Până la urmă totul se rezolvă cu o împăcare cu pupături şi o cafea cu îngheţată (bună idee, nu?). Se cheamă caffe frappe.

LEU  Astăzi ai arta de a motiva şi convinge pe cei din jur. În ciuda unei uşoare senzaţii de oboseală eşti în formă bună, aşa că poţi avea şi o seară plăcută, cu prietenii sau familia! O configuraţie astrală deosebită face ca perioda în discuţie să fie deosebit de favorabilă. Leii implicaţi în politică sau afaceri şi leoiacele îndrăgostite (leoiacă tânără, iubirea…)  beneficiază din plin de favorurile stelelor. Odată cu Soarele, protectorul zodiei, bine aspectat, orele dimineţii îţi sunt favorabile la bani – câştiguri mici, dar necesare. Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Activităţile sociale şi artistice sunt benefice pentru frumoasele native din Leo. O stea fixă malefică face ca starea sănătăţii pentru un procent dintre Lei să nu fie perfectă; nimic important: guturai, viroze, alergii.

FECIOARA   Nicio planetă în zodie, aşa că se pare că ai parte de o zi liniştită şi fără evenimente notabile. O zi plăcută pe care o poţi termina acasă, în barul din bucătărie, cu prietenii, sau la un spectacol online!  Conjuncturile zilei de astăzi îţi amplifică intuiţia, dar şi prilejuieşte nişte oferte tentante în domeniul activităţii tale. Exista o doza de naivitate adolescentina care te prinde grozav, dar nu fă din asta o a doua natură, pentru ca pe termen lung nu este foarte productivă. Evită împrumuturile de bani. Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să eviţi o decepţie, mai mică sau mai mare, după cât de credul eşti.  Sfârşitul zilei îţi este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Nu-ţi face griji, viitorul pare că îţi este favorabil.

BALANŢĂ   Ai mai multe probleme, care te obsedează şi nu le găseşti soluţie. Ai vrea să ceri un sfat, dar încă nu te-ai decis dacă vrei să împărtaseşti tainele tale. Mai aşteaptă până după Sf. Paşti!  Ziua de astăzi este favorabilă mai ales pentru frumoasele native ale zodiei. Sunt favorizaţi cei care lucreză în transporturi şi telecomunicaţii.  Mult entuziasm şi o privire mai sportivă asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile primăverii. În privinţa legăturilor romantice în această perioadă este foarte dificil să ajungi la un rezultat dorit şi previzibil. Mai toată lumea nu vrea să-şi asume responsabilităţi, nu vrea să se complice. Comunicarea este avantajată, aşa că poţi să spui lucrurilor pe nume, cum oricum, asta şi făceai!

SCORPION  Eşti adus în situaţia de a purta conversaţii calme şi interesante cu anturajul, ceea ce îţi sporeşte gradul de socializare. La serviciu ceva se încurcă, aşa că amână până după Sf. Paşti! Decizii mai mult sau mai puţin importante. Ceea ce este esenţial este să iei hotărârile la momentul potrivit. Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Îţi spun un secret: nu se rezolvă! Acordă mai mult timp şi fă eforturi diplomatice ca să placi anturajului. Drumul spre parvenirea socială este pavat cu bunăvoinţă, bunăvoinţă pe care trebuie s-o obţii! Mici sau mai mari probleme cu sănătatea în special din cauza unor alergii  Uită-tă bine la ce cumperi şi cât costă, nu ai credit nelimitat. Dorinţa de schimbare şi marea competiţie cotidiană te face să cheltuieşti prea mult. Incerca să-ţi planifici un pic, să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele tale strategice. Şi poți obţine acest lucru dacă limiteazi cheltuielile la strictul necesar.

SĂGETĂTOR   Aspectele Lunii, în scădere, arată o dimineaţă favorabilă inspiraţiei şi intuiţiei.  Astăzi poţi să argumentezi cu succes în sprijinul ideilor şi proiectelor tale! Nu-ţi schimba intenţiile şi proiectele profesionale, tenacitatea aduce succes.  Un Leu îţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Excelente oportunitaţi la serviciu sau în anturaj, mai ales de cooperare, aşa incît poţi scurta consistent durata de executie a unui proiect sau altceva la care lucrezi în echipă. Prudenţa, vigilenţa şi reţinerea trebuie să fie caracteristicile tale pentru ziua de azi, mai ales daca conduci in traficul aglomerat din oraş.  Te preocupa, te obsedează, banii şi ascensiunea sociala. Cu mai multa obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Cu toate că ai dori ceva nou, o schimbare, doar este primăvară – mai aşteaptă, încă nu este timpul tău.

CAPRICORN Ai avut şi ai în continuare, şi azi, o perioadă foarte densă şi obositoare. Cu toate că nu îţi place efortul prelungit, fii liniştit şi rezultatele vor fi bune, iar mica vacanţa de Sf.Paști se apropie!  Ziua de astăzi este pentru tine foarte variabilă ! Adică, când vrei să pleci, când vrei să nu pleci, totul schimbându-se cu viteza luminii la fiecare câteva minute. Analiza ta spune că ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Sigur că intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale. Iar problema este probabil o mică supărare provocată de cineva din anturajul apropiat. Pentru marea majoritate dintre nativi totul trebuie adaptat la dimensiunile vieţii cotidiene, viaţă care poate fi mai interesantă decât a ai crede. O informaţie de la nişte prieteni adevăraţi te pune pe pista cea bună.

VĂRSĂTOR Eşti entuziast, cu toate că este o zi obişnuită. Optimismul tău este contagios şi reuşeşti că aduci bună-dispoziţie în anturaj, la serviciu şi acasă. Până seara chiar te simţi foarte bine! Astrele par că sunt puse bine: pare o conjunctură astrală favorabilă: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – armonioasă, iar situaţia financiară pare echilibrată. Raporturi foarte bune astăzi cu semnele de pământ şi aer, dar atenţie la posibilele interpretari greşite făcute de semnele de foc si apa. Interpretări care te pot pune pe piste false şi duc la pierdere de timp şi bani. Ţi se oferă un nou loc de muncă, sau ai găsit in sfârşit ceva corespunzator cu ideile tale. Analizează nu numai salariul ci şi condiţiile şi perspectivele pe termen mediu, pachetul general şi perfecţionarea.

PEŞTI   Astăzi eşti ca un elefant într-un magazin de porţelanuri, mare atenţie la mişcările bruşte, la propriu şi la figurat. Evită să te bagi în treburile altora, zâmbeşte şi taci din gură. Veşti bune pe care nu prea le mai aşteptai, dar la care, în secret, sperai. Mici favoruri din partea anturajului. Ziua pare a fi una profitabilă. Tendinţa generală nu poate decât să te bucure. Este vorba de bani şi promovare. Adică de încasarea unor bani, fie că este vorba de salariu, dividende etc, sau promisiunea, vestea că o să iei nişte bani. Sau o promovare la serviciu, poate pleacă şeful în vacanţă şi trebuie să-i ţii locul, poate altceva temporar, nu încă definitiv. Sigur, aceasta poate să se întâmple la un procent dintre nativi, la ceilalţi poate să fie ceva similar. Adică tot ceva care să bucure, poate un dar, poate un bonus de vacanţă, de Sf. Paşti, în definitiv tot despre bani este vorba!