Evenimentul Zilei > Social > NEWS ALERT. Evaluarea Națională 2020. Limba și literatura română – Subiect și Barem EDU.ro
NEWS ALERT. Evaluarea Națională 2020. Limba și literatura română – Subiect și Barem EDU.ro

NEWS ALERT. Evaluarea Națională 2020. Limba și literatura română – Subiect și Barem EDU.ro

Un număr de 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională din sesiunea 2 - 27 iunie, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

UPDATE 11:20: Avem subiectele la Română de la Evaluarea Națională 2020 pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a.


Examenul începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri se va desfăşura proba la Matematică. Potrivit MEC, un număr de 10.294 de absolvenţi de gimnaziu vor susţine joi proba la limba şi literatura maternă.

Probele pentru examenele de Evaluare Naţională încep la ora 9,00 şi se vor desfăşura în 4.337 de centre de examen.

Primele rezultate vor fi comunicate pe data de 22 iunie, până la ora 14,00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (între orele 8,00 – 12,00). Acestea pot fi depuse/ transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Evaluarea Națională 2020. Proba la Limba și literatura română. Subiecte și Barem EDU.ro

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afişate pe data de 27 iunie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev, iar probele vor fi monitorizate audio-video.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 – 18 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar pe 19 iunie între orele 8,00 -14,00.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Evaluarea Națională 2020. Proba la Limba și literatura română. Subiecte și Barem EDU.ro

Subiectele pe care le vor avea de rezolvat absolvenții clasei a 8-a cuprind toată materia din cei 4 ani de studiu, cu excepția materiei din semestrul doi din semestrul doi deoarece cursurile au fost suspendate din cauza pandemiei.

Ministrul Educației a transmis că subiectele de la Evaluarea Națională vor avea o dificultate medie, acestea fiind adaptate pentru perioada în care elevii au stat acasă.

Ministerul mai precizează că, din martie și până în iunie, elevii au avut timp, iar unitățile de învățământ au fost instruite să ofere suport elevilor pentru a trece cu bine de Testele Naționale.