Evenimentul Zilei > Actualitate > EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Au apărut SUBIECTELE de la SIMULAREA EXAMENULUI, la Limba Română
EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Au apărut SUBIECTELE de la SIMULAREA EXAMENULUI, la Limba Română

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Au apărut SUBIECTELE de la SIMULAREA EXAMENULUI, la Limba Română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii de clasa a VIII-a din toată țara au susținut, luni dimineața, simularea examenului de Evaluare Națională la proba Limba și Literatura Română. Subiectele date au fost concepute special de Ministerul Educației pentru a avea un nivel mediu de dificultate La examen au fost așteptați ci peste 180.000 de elevi înscriși în anul final al învățământului gimnazial.

În peste 1.100 de unități de învățământ din România, cadrele didactice au anunțat că vor boicota susținerea simulării pentru examenul de Evaluare Națională 2018, în semn de protest. În Capitală nu au existat probleme cu examenul. Subiectele au fost deja afișate pe subiecte.edu.ro

 

Subiectele date la simularea Evaluării Naționale 2018 la Limba română, clasa a VIII-a:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Conform Ministerului Educaţiei, modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională au fost construite în funcție de trei cerințe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanță cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

De remarcat că, în șase unități de învățământ din județul Prahova, profesorii au împiedicat desfășurarea testelor.

„Sunt şase şcoli şi licee în total, din ce am fost informaţi. Nu au descărcat fișierele. Este un fel de protest. Cadrele didactice au semnat că vor să boicoteze”, a declarat, potrivit Mediafax, Nicolae Angelescu, șeful Inspectoratului Județean Școlar (IJS) Prahova. Potrivit acestuia, aproximativ 320 de elevi nu pot susţine testarea, simularea fiind blocată într-o şcoală din Ploieşti, una din Breaza şi un liceu tot din Breaza, două şcoli din Băicoi şi o şcoală din Drajna.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Calendarul simulărilor:

Limba și literatura română -5 martie;

Matematică – 6 martie;

Limba și literatura maternă – 7 martie;

Afișarea rezultatelor se va face pe 16 martie, conform previziunilor.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: