Evenimentul Zilei > Actualitate > EUROPARLAMENTARE. Cum au votat timișorenii. Ce candidat și-a uitat cartea de identitate
EUROPARLAMENTARE. Cum au votat timișorenii. Ce candidat și-a uitat cartea de identitate

EUROPARLAMENTARE. Cum au votat timișorenii. Ce candidat și-a uitat cartea de identitate

Balint Petrescu, candidatul PDL la Timișoara pentru colegiul 3 deputați, a sosit la secţia de votare de la Casa Tineretului la ora 11.00, fără carte de identitate.

Odată ajuns în sala de vot, acesta a constat că şi-a uitat buletinul în maşină, din cauza emoţiilor. Cât timp presa a aşteptat revenirea lui Petrescu, atmosfera a fost întreţinută de deputatul Cornel Sămărtinean care a povestit că s-a bucurat mult că la alegerile precedente deputatul PNL Horia Cristian i-a deszăpezit calea spre secţia de la Școala Generală 19. După ce a votat, Petrescu a spus că a ales o „echipă de misionişti care au făcut ceva în viaţă şi care pot da ceva României”. Candidatul a fost convins că soarta va fi în favoarea lui”.

Liberalii s-au îmbrăcat ”de duminică”

Echipați în costume negre, și cu zâmbete pe față, așa au votat liberalii din Timiş la Şcoala Generală nr. 30. Şeful PNL Timiş, primarul Timișoarei  Nicolae Robu a cu soţia şi fiica sa. Cristian Buşoi candidat europarlamentar, a venit și el alături de soţie. Nu a lipsit ședința foto în incinta şcolii. După vot, edilul a spus „am votat pentru cea mai bună reprezentare a Timişoarei în Parlamentul României şi cea mai bună reprezentare în Parlamentul European şi sper să vină cât mai mulţi cetăţeni ai Timişoarei la vot, să înţeleagă cât de importante sunt alegerile care se desfăşoară astăzi în municipiul nostru, la fel cum sper să meargă la vot cât mai mulţi cetăţeni ai României. S-a încercat inducerea ideii ca alegerile europarlamentare nu sunt importante, dar cred că ar fi extrem de păgubos ca românii să trateze cu superficialitate aceste alegeri. Este esenţial ca România să fie reprezentată cât mai bine de oameni care şi-au arătat şi disponibilitatea de a o reprezenta în Parlamentul European”.
Buşoi a adăugat şi el că „am votat pentru o bună reprezentare în Parlamentul European, pentru listă de candidaţi care au arătat că au rezultate concrete şi că pot fi cu adevărat campioni şi la Parlamentul European şi la Bruxelles şi care se vor strădui să facă ceea ce este mai bine pentru România şi Europa”.
Deputatul PSD Sorin Grindeanu, viitorul candidat la primăria Timișoarei la alegerile din 2016, a precizat că a votat “pentru o Europă mai aproape de oameni, pentru o Europă care să iasă din austeritate. Asta aștept și de la cei pe care i-am votat. Am încredere că acest ciclu de cinci ani de la ultimele alegeri europarlamentare se termină astăzi, iar 2014 să fie anul schimbării și la nivel de Uniunea Europeană și la nivel de România”.