Evenimentul Zilei > Politica > Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre buget: „Îl vom forța pe Iohannis!”
Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre buget: „Îl vom forța pe Iohannis!”

Eugen Teodorovici, anunț de ultimă oră despre buget: „Îl vom forța pe Iohannis!”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost invitatul lui Mihai Gâdea la emisiunea „Sinteza zilei” din această seară. Cei doi au discutat despre Legea bugetului și despre componența acesteia. De asemenea, s-a discutat și despre cuvintele grele adresate lui Florian Cîțu de către Teodorovici.

Eugen Teodorovici a prezentat principalele avantaje ale Legii bugetului, aducând explicații și în legătură cu atacul lansat la adresa senatorului Florin Cîțu.

„S-a folosit discutarea bugetului în Parlament pentru a se face fel de fel de declarații din partea opoziției în special(…). Nu eu am fost cel care a început un astfel de dialog, numai că nu se aud toate acuzele total nejustificate. E vorba de niște acuze aduse unui Guvern, unei țări. Sunt acuzații de genul „ați furat banii”, nu doar minciuni, sunt acuze foarte grave.”, a spus ministrul Finanțelor.

Această lămurire a lui Teodorovici vine în contextul în care acesta i-a adresat cuvinte grele în Parlamentul României senatorului Florin Cîțu.

„Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost. Ai auzit? Cîţule, după ce că eşti urât, eşti şi prost!”

În ceea ce privește Legea bugetului, respinsă de către Klaus Iohannis și retrimisă Parlamentului spre reexaminare, ministrul Finanțelor a declarat:

„Primarii de municipii au semnat o rezoluție pe care o vor trimite lui iohannis pentru ca acesta să promulge bugetul.”, a declarat Teodorovici.

În cazul în care președintele Klaus Iohannis va refuza să promulge Legea bugetului, atunci PSD va dispune de anumite pârghii legale pentru ca președintele să aprobe bugetul, chiar dacă nu va dori.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: