Evenimentul Zilei > Social > ”Eu când vreau să fluier, fluier”, şi în SUA
”Eu când vreau să fluier, fluier”, şi în SUA

”Eu când vreau să fluier, fluier”, şi în SUA

Pelicula de succes a regizorului român Florin Şerban, ”Eu când vreau să fluier, fluier”, urmează să aibă premiera în Statele Unite pe 5 ianuarie 2011, anunţă variety.com.

Filmul este propunerea României pentru Premiile Oscar şi va fi inclus în selecţia oficială a Academiei Americane de Film pentru categoria ”Cel mai bun film străin”.

Lungmetrajul regizat de Florin Şerban şi produs de Cătălin Mitulescu va fi distribuit în SUA de compania Film Movement.

Pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două premii importante: marele premiu al juriului – Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

Pelicula prezintă povestea unui adolescent de 18 ani care urmează să fie eliberat dintr-un centru de detenţie pentru delincvenţă juvenilă.

"Procesul este foarte lung şi laborios. Propunerea înseamnă mult pentru mine şi pentru echipă, însă, până la cei cinci nominalizaţi e drum lung. E vorba de lobby, de publicitate, de bani, nu e aşa de simplu. Vom vedea", a declarat Florin Şerban într-o declaraţie recentă acordată EVZ.

  • Florin Şerban: „Papan va avea un rol în următorul meu film”