Evenimentul Zilei > Actualitate > Este oficial. Trump a fost nominalizat. Este candidatul republicanilor la Casa Albă
Este oficial. Trump a fost nominalizat. Este candidatul republicanilor la Casa Albă

Este oficial. Trump a fost nominalizat. Este candidatul republicanilor la Casa Albă

La Convenția națională care a debutat luni în Statele Unite, Partidul Republican l-a nominalizat din nou pe Donald Trump drept candidat în alegerile prezidențiale din SUA din 3 noiembrie.

 

 

Fără nicio surpriză, cei aproximativ 330 delegaţi republicani reuniţi la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-au desemnat pe Trump drept candidatul Partidului Republican, în prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni.

Unul câte unul, reprezentanţii republicani ai fiecăruia dintre cele 50 de state şi-au anunţat sprijinul pentru preşedinte, începând în ordine alfabetică cu statul Alabama. Pragul de 1.276 de voturi necesare pentru desemnare a fost atins la puţin timp după prânz, ora locală.

Potrivit AFP, la câteva minute după nominalizare Trump a ajuns la Charlotte, potrivit Agerpres.

Într-un mesaj pe Twitter de la bordul Air Force One, el s-a arătat indignat că posturile de televiziune CNN şi MSNBC nu transmit în direct această procedura de vot, stat cu stat.

„Fake News! Iată cu cine trebuie să lupte Partidul Republican”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Anterior, Mike Pence a fost la rândul său redesemnat de Partidul Republican drept candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

„America are nevoie de încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă”, a spus Mike Pence într-un scurt discurs.

Convenția Națională Republicană va fi un amestec de întîlniri virtuale și mitinguri în persoană – patru zile de evenimente și discursuri ce vor culmina cu acceptarea oficială de către președintele Donald Trump a nominalizării pentru obținerea unui nou mandat la Casa Albă din partea Partidului Republican.

Trump, care se află în sondaje cu între 8 și 10 procente în urma candidatului democrat Joe Biden, va încerca să reducă din diferență, în timp ce e criticat pentru modul cum a reacționat la criza legată de coronavirus, pentru faptul că economia americană a avut de suferit pagube serioase și pentru tulburările rasiale care au avut loc în America în ultimele luni.

Se așteaptă ca republicanii să formuleze noi atacuri la adresa Partdiului Democrat, a cărui Convenție națională s-a desfășurat virtual săptămâna trecută.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.