Evenimentul Zilei > Politica > Este oficial! Dăncilă și-a stabilit următoarea mutare
Este oficial! Dăncilă și-a stabilit următoarea mutare

Este oficial! Dăncilă și-a stabilit următoarea mutare

Florin Iordache, vicepreşedinte PSD, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că PSD va lua o decizie la sfârşitul acestei săptămâni, când este programată o şedinţă a Comitetului Executiv.

Acesta a spus că probabil premierul Viorica Dăncilă va veni cu o formulă de Guvern în Parlament şi că aceasta rămâne în cursa prezidenţială, chiar dacă Executivul pică.

Iordache a spus că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu nominalizarea Danei Gârbovan este „o bătaie de joc la adresa justiţiei”, pentru că Gârbovan este preşedinta unei asociaţii a magistraţilor.

„Când premierul Dăncilă a venit cu un magistrat să gestioneze justiţia, ce vreţi dovadă mai mare de nepolitizare?”, a adăugat Iordache.

El a spus că, în actuala situaţie politică, PSD va lua o decizie la sfârşitul acestei săptămâni, în Comitetul Executiv, care se va reuni pe litoral.

Florin Iordache a precizat însă că urmează ca premierul să vină în Parlament cu o formulă de guvern şi există două posibilităţi: „să fie adoptată şi atunci toată critica lui Klaus Iohannis pică şi va fi o bilă albă foarte mare pentru Viorica Dăncilă, fie acest guvern să nu întrunească 233 de voturi şi atunci acest guvern să pice”.

Iordache a susţinut că şi în cazul în care guvernul va cădea Viorica Dăncilă va rămâne în cursa prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el nu va gira prin deciziile sale susţinerea acestui guvern.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: