Evenimentul Zilei > International > Erdogan vinde castraveți grădinarilor din NATO
Erdogan vinde castraveți grădinarilor din NATO

Erdogan vinde castraveți grădinarilor din NATO

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a afirmat, joi, că sistemul rus de apărare antiaeriană S-400 este compatibil cu NATO

Achiziționarea sistemelor rusești S-400 de către Ankara este un subiect de vii tensiuni în cadrul NATO.

Statele Unite au acuzat faptul că aceste sisteme sunt incompatibile cu NATO și pun în pericol date sensibile, cum ar fi cele referitoare la avionul de luptă american F-35.

Washington a exclus de altfel Turcia din programul F-35, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan lăsând de înțeles că va cumpăra avioane din Rusia, discuții în acest sens fiind în stare avansată, potrivit Moscovei.

„Se afirmă că S-400 şi F-35 sunt incompatibile. Iată ce propunem noi: să creăm un grup de lucru sub conducerea NATO şi să-i lăsăm pe experţi să facă o evaluare şi să ne prezinte concluziile”, a spus Cavusoglu, în cadrul unei conferinţe în marja Forumului economic mondial de la Davos la care a fost prezent şi secretarul general al Alianţei nord-atlantice, Jens Stoltenberg, scrie Agerpres.

„Noi credem că S-400 şi F-35 sunt compatibile şi nu prezintă niciun pericol pentru sistemul NATO sau aliaţii NATO”, a subliniat ministrul turc de externe.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a menţionat în ce-l priveşte că „deocamdată nu a fost posibilă găsirea unui acord” în legătură cu rachetele ruse.

„Vom face tot posibilul pentru a reglementa această chestiune care pune indubitabil probleme Alianţei”, a spus Stoltenberg, potrivit AFP.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: