Epiclorohidrină, arsenic, mercur, pesticide și alte substanțe cancerigene. Unde le găşiţi pe toate acestea
- Antonia Hendrik
- 8 noiembrie 2017, 15:27
Nimeni nu contestă beneficiile ceaiului, dar să fie natural. Din păcate nu se întâmplă asta cu majoritatea pliculeţelor din comerţ. Sunt atât de multe varietăţi de ceai încât nici nu mai ştim ce să alegem şi care este cel sănătos, iar noi cercetări arată că este extrem de toxic cel din comerţ.
Aşadar, potrivit unor studii efectuate de publicația "60 Millions de consommateurs" au scos la iveală faptul că, în Franța, în absolut orice plic de ceai, negru sau verde, bio sau nu, a fost detectată prezența a 17 substanțe pesticide, scrie leparisien.fr.
Dintre cele 26 de soiuri de ceai diferite, vândute în Franţa, s-a constat că absolut toate conțin urme de pesticide, spune Patricia Chairopoulos, jurnalista de la "60 Millions de consommateurs". Un alt lucru important de ştiut, frunzele de ceai nu sunt spălate înainte de a fi ambalate în pliculeţe. Asta înseamnă că, dacă planta a fost stropită cu pesticide, acestea vor ajunge şi în cana noastră cu ceai.
Rezultatele de laborator au indicat faptul că în plicurile de ceai se mai găsește arsenic, mercur și alcaloide - o substanțe naturale, dar toxice pentru organismul uman, considerate a fi carcinogene,
Iar pentru a evita consumarea prea mare a acestor produse, experții recomandă schimbarea regulată a mărcii de ceai. Mulţi producători de ceaiuri, în special cei care comercializează ceaiuri sub formă de pliculeţe, promovează beneficiile pe care le aduc acestea şi ascund ce conţin cu adevărat aceste pliculeţe: pesticide, toxine, ingrediente artificiale, arome şi organisme modificate genetic.
Atenţie! Nici pliculeţele de hârtie nu sunt tocmai sigure
Majoritatea sunt tratate cu epiclorohidrină, o substanţă care în contact cu apa se descompune în molecule numite 3-MCPD, care în studii de laborator realizate pe cobai au cauzat cancer, infertilitate şi slăbirea sistemului imunitar. Deci, aveţi mare grijă când alegeţi ceaiul preferat.