Evenimentul Zilei > International > Englezii, către români: „Plecați acasă și luați-vă țiganii cu voi!” Amenințări rasiste fără precedent
Englezii, către români: „Plecați acasă și luați-vă țiganii cu voi!” Amenințări rasiste fără precedent

Englezii, către români: „Plecați acasă și luați-vă țiganii cu voi!” Amenințări rasiste fără precedent

Doi antreprenori români din nordul Londrei s-au trezit cu scrisori anonime, redactate în limba engleză, prin care li se cerea să plece acasă.

Ambii români și-au deschis firmele în cartierul Burnt Oak. Este vorba de o covrigărie și un birou de contabilitate.

Patronul covrigăriei, Andrei Liviu Chiroșcă, le-a transmis jurnaliștilor de RFI o scrisoarea primită prin poștă, săptămâna trecută:

„Nu v-ați îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară. Numai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine și magazine ponosite de mărunțișuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial. O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși. Plecați odată”, relatează RFI.

Andrei Liviu Chiroșcă a povestit că este a doua oară când primește o astfel de scrisoare. Cu toate acestea, el nu a depus nicio plângere. „Probabil că sunt niște englezi fără școală”, a adaugat el.