Din păcate, în sezonul trecut Emma, o fată fără un picior, deși se calificase pentru semifinale, a murit fiind diagnosticată cu cancer.

Amanda a venit cu o piesă scrisă de ea pentru Emma Neagu, adolescenta de 15 ani.

Amanda a cunoscut-o pe Emma în 2017 la o strângere de fonduri pentru Emma, după ce Emma a avut piciorul amputat și a trecut prin multiple operații. De atunci, Amanda a simțit o conexiune și o admirație profundă pentru Emma. Când îi era mai greu, Amanda spunea că dacă Emma poate să facă ce face, atunci nimic nu este imposibil. „Și eu pot să fac asta”.

Amanda Stan, tânăra româncă plecată în Canada cu părinții, a reprezentat România ani de zile la campionatele de patina artistic. Acum, a venit la Românii au Talent cu o piesă proprie, ca un omagiu pentru Emma Neagu.

„Emma a fost prietena mea, a fost o inspiratie pentru mine. A fost o luptătoare, a trecut mereu peste orice și când s-a întâmplat să aibă cancer a continuat să danseze și să facă gimnastică. O să fie foarte special pentru mine și sper și pentru ea. Pentru mine am vrut să fac și să continui ce ea a vrut să facă. Ea a fost în sezonul trecut, a mers în etapa următoare, dar din păcate nu a mai putut să participe pentru că a murit”, a spus Amanda, înainte de a intra în competiție, potrivit romaniiautalent.protv.ro