Evenimentul Zilei > International > Emmanuel Macron îl PRIMEŞTE la palatul Élysée pe celebrul actor Arnold Schwarzenegger
Emmanuel Macron îl PRIMEŞTE la palatul Élysée pe celebrul actor Arnold Schwarzenegger

Emmanuel Macron îl PRIMEŞTE la palatul Élysée pe celebrul actor Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger soseşte la Paris pentru a promova bătălia sa privind clima: ex actorul şi ex guvernatorul Californiei, fondatorul organizaţiei - Regiuni pentru climă - va fi primit la Élysée de către Emmanuel Macron. Preşedintele Franţei a fost ferm cu Donald Trump spunându-i că apăra Acordul pentru combaterea schimbării climatice şi se va asigura că va fi vigilent în apărarea poporului francez, iar gestul lui Arnold de a se alătura Franţei este deosebit de apreciat.

La începutul lunii iunie, după ieşirea SUA din acordul asupra climei de la Paris, preşedintele a deformat fraza-cult a omologului său american, Donald Trump- ''Make America great again'', relansând-o în cheie ecologică, ''Make our planet great again''.

Un slogan care a avut un impact planetar, încât a dat ocazia lui Macron să lanseze câteva zile mai târziu, un  site omonim  pe Internet – Makeourplanetgreatagain.fr' -, la dispoziţia oricui: ONG-uri, cercetători, agenţii, firme, oameni obişnuiţi.

Acest site şi-a propus să contribuie la bătălia pentru salvgardarea planetei. Mai reamintim că marele Arnold este un adversar recunoscut al preşedintelui american  Donald Trump.

“Va apăra Acordul pentru combaterea schimbăriii climatice şi se va asigura că va fi vigilent în apărarea poporului francez”

Citeste mai mult: adev.ro/opo4y6