Emil Boc şi-a trecut pe listă şi PDL Diaspora

Emil Boc şi-a trecut pe listă şi PDL Diaspora

Pe lista susţinătorilor lui Emil Boc a intrat şi organizaţia PDL Diaspora, care a decis, în unanimitate, să-l sprijine pe premier în alegerile interne din partid.

"Decizia pentru susţinerea lui Emil Boc nu este un vot de blam pentru Vasile Blaga. Vasile Blaga în conducerea partidului alături de Emil Boc, dar decizia trebuie să o ia înainte de Congres", a declarat, pentru EVZ, liderul PDL Diaspora, Willliam Brânză.

El a precizat că în alegerea organizaţiei "foarte mult a contat susţinerea preşedintelui Traian Băsescu, care pentru Emil Boc este un atu, dar şi o mare responsabilitate".

"Diaspora doreşte un partid unit şi puternic, continuator al reformelor, cu un preşedinte cu o echipă puternică şi în parteneriat în continuare cu Traian Băsescu. Pe mulţi îi auzi acum lansând mesaje de genul că Traian Băsescu nu este o locomotivă sau că premierul e depăşit. Le aduc aminte că pentru a câştiga bătălia electorală Traian Băsescu a trebuit să fie şi preşedinte de ţară, şi parlamentar, şi europarlamentar, şi negociator pentru a avea majoritate în parlament. Astfel, partidul a ieşit mereu învingător", a spus Brânză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, liderul PDL a pledat pentru decuplarea funcţiei de premier de cea de preşedinte de partid. "Mult mai bine îţi faci treaba ocupându-te ori de una, ori de alta", a explicat el.