Centura Metropolitană Cluj, în linie dreaptă. Emil Boc anunță începutul lucrărilor

Centura Metropolitană Cluj, în linie dreaptă. Emil Boc anunță începutul lucrărilor Emil Boc anunţă că au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului. Sursa Foto: Facebook

Primarul Clujului Emil Boc a anunțat începerea lucrărilor la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Floreşti. Lucrările ar urma să se încheie la finalul anului viitor.

Emil Boc anunță startul lucrărilor la Centura metropolitană a Clujului

Emil Boc a precizat că acest tronson al Centurii metropolitane are mai multe avantaje pentru clujeni:

„Astăzi, 24 mai, au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Florești. Acest tronson al Centurii metropolitane are următoarele avantaje pentru clujeni:

- prin lărgirea drumului de la 4 la 6 benzi va fi creată banda dedicată pentru transportul în comun pe toată ruta Florești - Cluj -Napoca, inclusiv în Cluj-Napoca; - asigură accesul la Spitalul Regional de Urgență, unde lucrările de construcție au început. Se construiește un pasaj suprateran de 58 de metri și o girație pentru a asigura accesul la spitalul regional; - cuprinde piste pentru biciclete pentru a continua dezvoltarea culoarului de mobilitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

În concluzie, acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la decongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul în comun. Cele 38 de autobuze care circulă azi pe ruta Florești - Cluj nu vor mai fi în traficul general, ci vor avea bandă dedicată de transport în comun. De asemenea, această bandă dedicată va permite accesul rapid al Ambulanței/Salvării la Spitalul Regional de Urgență”, a spus Emil Boc pe Facebook.

Emil Boc, centura Clujului

Termenul de încheiere a lucrărilor pentru acest tronson este finalul anului viitor

Emil Boc spune că va fi creată banda dedicată pentru transportul în comun pe toată ruta Floreşti – Cluj -Napoca, inclusiv în Cluj-Napoca.

De asemenea, asigură accesul la Spitalul Regional de Urgenţă, unde lucrările de construcţie au început.

Tronsonul cuprinde piste pentru biciclete pentru a continua dezvoltarea culoarului de mobilitate.

Emil Boc, centura Clujului

Proiect important demarat la Cluj

Modernizarea de pe DN1 (ieșirea din Cluj Napoca până la Spitalul Regional de Urgență) va aduce o serie de îmbunătățiri

„Trăim într-o Românie unde ne confruntăm cu o reală problemă, scăderea demografică. Aici la Cluj nu avem această problemă datorită politicilor publice și a investițiilor derulate și implementate în ultimii ani.

Astăzi (24 mai - n.red.) suntem martori la debutul unui proiect extrem de important, și anume centura metropolitană, proiect care este esențial și de valoare crucială pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea regiunii noastre”, a declarat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.