Evenimentul Zilei > Actualitate > Elvețian, prins că abuza sexual minori din România! Cine era complice
Elvețian, prins că abuza sexual minori din România! Cine era complice

Elvețian, prins că abuza sexual minori din România! Cine era complice

Un cetăţean elveţian și o româncă au fost reținuți de autorități sub acuzația de act sexual cu minori și trafic cu minori. Victimele sunt copii cu vârste între 12 și 16 ani.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începand cu anul 2015, inculpatul Lombriser Wendelin, cetăţean elveţian care se afla pe teritoriul României de mai mult timp, a căutat şi identificat pe teritoriul judeţului Sălaj dar şi pe raza judeţului Sibiu, mai mulţi copii vulnerabili care să accepte să întreţină relaţii sexuale cu acesta, în schimbul unor sume modice de bani. Inculpatul Lombriser Wendelin s-a orientat în principal spre copii proveniţi din familii dezorganizate sau foarte sărace, neaflaţi sub supravegherea părinţilor, care cerşeau sau îşi câştigau existenţa căutând alimente, haine şi fier în containere", se arată într-un comunicat al DIICOT, potrivit Mediafax.

Lombriser Wendelin ar fi abordat-o pe inculpata Boldijar Mihaela în fața gării din Sibiu. Femeia trecea des prin zonă, întrucât locuia într-o baracă amenajată în apropierea gării. Elvețianul i-a cerut Miahelei să îi caute "copii minori, de sex masculin, în vederea satisfacerii plăcerilor sexuale, în schimbul unor sume de bani", după cum au precizat procurorii.

"În acest context, profitând de naivitatea victimelor specifică vârstei precum şi de lipsurile materiale, inculpata Boldijar Mihaela a recrutat mai mulţi minori, cu vârste cuprinse între 12-16 ani ce proveneau din familii foarte sărace de pe raza unei localităţi din judeţul Sibiu şi care îşi câştigau existenţa singuri prin cerşit pe raza oraşului Sibiu", precizează DIICOT în comunicat.

Cei doi au fost reţinuţi și pe numele lor au fost fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.