Elveţia, victorie pentru public

Elveţia, victorie pentru public

Elveţia a câştigat ultimul său meci la Euro 2008, 2-0 cu Portugalia, după un meci disputat pe stadionul St. Jakob Park din Basel.

Eliminată încă dinainte de starul meciului cu Portugalia, elveţienii au jucat curajos în faţa rezervelor Portugaliei şi au câştigat graţie "dublei" reuşite de Hakan Yakin în a doua repriză a meciului.

ELVEŢIA - PORTUGALIA 2-0. A marcat Yakin (71, 83) Evz.ro vă invită să participaţi pe durata turneului la concursul "Ghiceşte cu EVZ scorul zilei!", prin care puteţi câştiga un tricou-replică al echipei de fotbal a României sau un bax de bere.

Final de meci la Basel. Elveţienii reuşesc prima victorie din istorie la un Campionat European.

Ne puteți urmări și pe Google News

Min 88. Scolari este foarte nervos pe margine. Un meci pierdut pe Portugalia, care arată că rezervele sunt departe de nivelul primei echipe a lusitanilor.

Min 81. Iese Yakin, intră Cabanas. Yakin a marcat toate cele trei goluri ale Elveţiei la acest turneu final.

Min 80. Penalty pentru Elveţia! Arbitrul acordă uşor lovitură de pedeapsă după un duel între Barnetta şi Ferreiro. Execută perfect Yakin şi este 2-0.

Min 77. Quaresma pare ieşit din joc. Portughezul este la capătul unei faze superbe de atac, dar pierde uşor mingea.

Min 73. Iese Postiga, intră Almeida.

Min 71. GOOLLLL ELVEŢIA!! Pasă excelentă a lui Derdyock pentru Hakan Iakin, care îl învinge pe Ricardo din 10 metri.

Min 70. Iese Veloso, intră Moutinho.

Min 65. Elveţia joacă bine. Mingea ajunge la Inler, care trage foarte puternic. Şutul său trece puţin pe lângă poartă.

Min 63. Elveţia reuşeşte o fază excelentă. Magnin avansează pe stânga, îi pasează lui Nani, mingea ajunge la Inler, care centrează pe jos. Barnetta vine la colţul scurt şi deviază, dar un fundaş portughez respinge.

Min 61. Iese Vonlanthen, intră Barnetta.

Min 59. Şut de la 18 metri al lui Quaresma. Portughezul trage puternic, dar pe centrul porţii lui Zuberbuhler.

Min 54. Bară pentru Portugalia. Quaresma pasează perfect pentru Nani, acesta preia bine şi şutează în bară. Superbă fază a Portugaliei!

Min 50. Cel mai bun om al Elveţiei este Behrami, dar nu este suficient susţinut de coechipieri.

Min 46. A început repriza a doua. Inler trage puternic de la aproape 30 de metri. Ricardo respinge.

Min 45. Final de primă repriză la Basel. Au fost câteva ocazii de ambele părţi, Portugalia a avut chiar o bară, dar se vede că meciul este unul fără miză.

Min 38. Postiga înscrie pentru Portugalia, dar arbitrul asistent semnalizase ofsaid.

Min 34. Centrarea pentru Elveţia, Iakin trimite cu capul spre poarta lui Ricardo, care respinge cu un plonjon superb.

Min 31. "Galben" pentru Ferreira, la un fault dur asupra lui Behrami. Elveţianul pare că nu mai poate continua meciul.

Min 29. Iakin vede cartonaşul galben, pentru proteste. Senderos este în poziţie bună n careul portughez, dar nu ajunge la mingea centrată de Iakin.

Min 26. Nani profită de o greşeală a apărării elveţiene, centrează pentru Postiga, care pune latul. Senderos respinge cu piciorul şi scorul rămâne 0-0.

Min 24. Trage puternic Muller, dar Ricardo respinge peste poartă.

Min 20. Bară pentru Portugalia. Nani trage puternic din lovitură liberă, Pepe deviază şi portarul elveţian respinge în bară.

Min 16. Lichtsteiner îl faultează pe Nani în careul elveţian, dar arbitrul nu acordă penalty. Decizie greşită a lui Konrad Plautz.

Min 10. Quaresma se descurcă excelent pe stânga atacului portughez, centrează pentru Postiga şi acesta reia puţin peste poartă.

Min 6. Portugalia nu joacă strălucit fără Ronaldo, Deco şi Simao pe teren şi Elveţia ar putea profita de această şansă pentru a le oferi suporterilor o victorie la acest Euro.

Min 1. Început de meci la Basel. Portugalia a început cu rezervele, dar chiar şi aşa are o super-echipă.

Elveţia: Zuberbuhler, Magnin, Senderos, Lichtsteiner, Inler, Hakan Iakin, Derdiyok, Fernandes, Behrami, Muller, Vonlanthen

Portugalia: Ricardo, Ferreira, Bruno Alves, Meira, Meireles, Miguel, Pepe, Quaresma, Miguel Veloso, Nani, POstiga

Dacă Elveţia nu mai are nicio şansă de a prinde sferturile de finală, Portugalia este deja calificată în această fază a competiţiei, după victoriile în faţa Turciei şi Cehiei.

În celălalt meci al grupei A, Turcia şi Cehia îşi dispută calificarea în "sferturi", într-un meci în care am putea avea parte, pentru prima dată în istoria Campionatului European, de lovituri de departajare. Dacă meciul se va termina la egalitatea, calificarea se va decide la penalty-uri.

Citeşte şi:

Comentariul meciului Turcia - Cehia