Editura Evenimentul si Capital

Elveţia, semnale puţin încurajatoare: 43% dintre tinerii musulmani sunt ÎMPOTRIVA Occidentului

Autor: | | 1 Comentarii | 1549 Vizualizari

Ancheta efectuată pe un eşantion de mai mult de 8.000 de tineri între 17 şi 18 ani, arată o ruptură puternică printre tineri şi tendinţe extremiste. Integrarea musulmanilor pare însă a fi deficitară.

Potrivit unei anchete realizată de Institutul pentru probleme de delicvenţă şi pentru prevenirea criminalităţii a şcolii universitare profesionale din Zurich, cu specific în ştiinţe aplicate, 43% dintre tinerii de 17 şi 18 ani musulmani care locuiesc în Elveţia au o percepţie negativă asupra societăţii occidentale, dar şi 30% ostili musulmanilor ''netradiţionali''. Pe de altă parte, circa 45% din cei de aceeaşi vîrstă se consideră xenofobi sau naţionalişti. Aproape jumătate dintre tineri se declară ostili capitalismului şi 21% este împotriva Statului sau a forţelor de ordine.

2,7% se consideră de-a dreptul extremişti. În mare parte refuză cultura occidentală, iar 5,4% iau în considerare să realizeze atentate teroriste sau o călătorie jihadistă în teatrele de război ale Statului Islamic sau Al Qaeda.

Cum poţi pune pe acelaşi calapod situaţia tinerilor elveţieni fără un trecut migrator? 5,9% se pot considera de extremă dreapta, 25,1 xenofobi, 21,1% naţionalişti, 4,8% crede că este justă violenţa împotriva străinilor. Apoi, 5,4% promovează ideea unei dictaturi, 7% prezintă caracteristici ale extremei stânga, 18,1% sunt favorabili violenţei împotriva forţelor de ordine.

În concluzie, ce se extrage din această cercetare? Că numărul de repondenţi poate fi considerat mic (8.317), deşi cei care au fost chestionaţi sunt din10 cantoane helvete diferite. Se poate observa o tinerime foarte divizată în interiorul ei, care respinge Statul, ori din motive religioase, ori din motive ideologice. Anticapitalismul şi rebeliunea împotriva poliţiei sunt una două dintre trăsăturile care uneşte pe tinerii extremişti, potrivit Il Giornale

Andreea Balan a facut anuntul, direct de pe patul de spital! Ce va face de ACUM: E foarte GRAV

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI