Evenimentul Zilei > Justitie > Eliza Ene-Corbeanu: „Poprire pe ALOCAŢIA COPIILOR…Ultima FAZĂ a MIZERIEI UMANE în ţara asta”
Eliza Ene-Corbeanu: „Poprire pe ALOCAŢIA COPIILOR…Ultima FAZĂ a MIZERIEI UMANE în ţara asta”

Eliza Ene-Corbeanu: „Poprire pe ALOCAŢIA COPIILOR…Ultima FAZĂ a MIZERIEI UMANE în ţara asta”

Este revoltător cazul despre care vorbeşte avocata Eliza Ene-Corbeanu, pe contul personal de socializare, unde-şi exprimă indignarea faţă de o sentinţă penală pe care o cataloghează ca fiind „ultima fază a penibilului şi a amizeriei umane”. Să se ajungă până la confiscarea dreptului unui copil pe care statul i-l acordă: ALOCAŢIA... este, totuşi, prea mult.

Eliza Ene-Corbeanu: "Poprire pe alocația copiilor ca urmare a unei sentințe penale. Ultima fază a penibilului și a mizeriei umane în țara asta. Să plătească și ei pentru Greșelile părinților, nu?
Că tot zicea un fost ministru al educației că școala e gratuită doar pentru copii, părinții trebuie să plătească!
Uite că am inventat și reversul : copii buni de plată, veniți cu alocația la mine !!!!"

Întrebată de un comentator despre acest caz revoltător: "Adică nefiind suficient venitul părinților pt.recuperarea prejudiciului s-a recurs la poprirea pe alocațiile copiilor?"

Eliza Ene-Corbeanu, a răspuns: "Se sechestrează orice venit , după care trebuie sa te judeci ca să le arăți că anumite venituri nu pot fi urmărite".

Alţi comentatori şi-au exprimat indignarea pe contul Elizei Ene-Corbeanu:

Popescu Ioan Gheorghe: "Inca ceva. Cred ca nu aceasta decizie este culmea nesimtirii. Cred ca mai rau este faptul ca decizia a fost luata "pentru ca pot, fraierilor, eu pot….". Situatie mai trista nu exista.

"In spatele acestei sentinte este un idiot cu spume. O fiinta reala, cu nume, prenume, cnp…. Culmea, in spatele tuturor institutiilor, ghiseelor, hotararilor administrative sau de alta natura sunt indivizi reali.

Unii sunt oameni (cam 8-10% parerea mea), altii sunt cum sunt. Acesta este numai un exemplu cum este in realitate poporul roman, cum gandeste si ce face.
Din pacate putem da mii de exemple zilnice asemanatoare. Din pacate"

Vlad Nechita: "Părintele să schimbe modalitatea de încasare a alocației de stat de la Bancă în cont bancar la Poștă prin mandat poștal. Din ceea ce știu eu AJPIS-urile nu instituie popriri pe alocația de stat. Banca în schimb este obligată să respecte poprirea. Iar dacă copilul are 14 ani să facă cerere să primească în nume propriu alocația de stat și iar se evită executarea silită".

Vlad Nechita: "Ideea în sine însă este o mizerie, să execuți silit venitul unui copil!"