Evenimentul Zilei > Politica > Eliminarea pensiilor speciale: un lider PNL dezvăluie Planul B al liberalilor
Eliminarea pensiilor speciale: un lider PNL dezvăluie Planul B al liberalilor

Eliminarea pensiilor speciale: un lider PNL dezvăluie Planul B al liberalilor

Deputatul PNL Florin Roman a susținut, printr-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, că legea eliminării pensiilor speciale a fost votată inclusiv de cei mai aprigi contestatari, dezvăluind depotrivă planurile PNL, în cazul în care CCR consideră legea neconstituțională.

După ce a punctat că legea a fost votată inclusiv de deputatul USR, Cristian Gabriel Seindler, dar și de membri ai PSD, Florin Roman a susținut că PNL și-a dus la bun sfârșit o promisiune din timpul campaniei electorale.

Întrebat dacă PNL are un plan B în cazul în care Curtea Constituțională a României (CCR) decide că legea este neconstituțională, Florin Roman a răspuns că liberalii au în vedere trei scenarii: „1. Legea este considerată constituțională și s-a terminat orice discuție. 2. Este declarată neconstituțională, atunci guvernul Orban își va asuma răspunderea pe tăierea pensiilor speciale, într-un plen comun al deputaților si senatorilor. Sau există varianta C, ca cei de la CCR să declare doar anumite articole neconstituționale, și atunci să revenim cu ordonanță sau o angajare pentru, a corecta ceea ce judecătorii spun că nu este în regulă”.

Camera Deputaților a votat astăzi eliminarea pensiilor speciale. Decizia a fost luată cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri.