Evenimentul Zilei > Actualitate > De anul viitor, elevii vor avea mai puțină vacanță
De anul viitor, elevii vor avea mai puțină vacanță

De anul viitor, elevii vor avea mai puțină vacanță

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că ar vrea să scurteze cu o săptămână vacața de iarnă a elevilor, astfel încât atunci când revin la cursuri, în luna ianuarie, să înceapă direct semestrul al II-lea.

. Ministrul își dorește să pună în dezbatere publică aceastră discuție pentru a vedea care sunt reacțiile.

„Nu este o problemă că se va scurta vacanța, dar să vedem exact, pentru că tot ei au solicitat să existe o săptămână de pauză între cele două semeste, astfel încât să aibă timp să încheie mediile și să structureze materia. Noi am susținut acea săptămână în plus la vacanță, pentru că școlile din mediul rural sunt la limită deobicei cu conbustibilul solid, iar astfel erau ajutați să economisească niște conbustibil”, a declarat pentru EVZ Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din România.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor este de părere că „după o vacanţă de trei săptămâni urmează trei săptămâni de şcoală, urmate de încă o vacanţă, poate afecta calitatea actului educaţional, fiind încălcat principiul continuităţii didactice, ceea ce înseamnă că actul educativ este prea fragmentat”, a declarat pentru EVZ Petru Aspostoaia