Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevii de la Caransebeș vor recondiționa un avion
Elevii de la Caransebeș vor recondiționa un avion

Elevii de la Caransebeș vor recondiționa un avion

Elevii care învață la singurul liceu de aviație prtivat din România vor reconstitui, până la finele anului școlar, un avion. Școala pe care o urmează a primit un avion dezafectat, iar rolul elevilor va fi să îl recondiționeze, demonstrând astfel cât de bine au învățat.

Cel mai curajos proiect pentru elevii clasei a IX-a a Liceului Tehnologic Max Ausnit de la Aeroportul Caransebeș este ca la finalul anului școlar să poată demonstra că pot reasambla un avion ultraușor care a fost donat instituției de către Primăria Caransebeș.

Managerul acestui proiect, Gabriel Olariu, a declarat că cea mai mare comoară a acestui oraș pentru liceul privat sunt fostele cadre militare (piloți, maiștri, mecanici, ingineri) care au activat la Unitatea Militară de Elicoptere de la Caransebeș.

„Avem colaborare cu asociația de aviație de la Buziaș, care va aduce un avion funcțional ca să lucreze copii pe el, și mai avem un avion donat de cei de la Caransebeș, un avion istoric, pe care vrem să-l recondiționăm. Şi vă invit peste un an să veniți să-l vedeți”, a mai spus Olariu, citat de Express de Banat. (Sursa foto: Expressdebanat.ro)