Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevii de clasa a II-a susțin, mâine, evaluarea la Matematică
Elevii de clasa a II-a susțin, mâine, evaluarea la Matematică

Elevii de clasa a II-a susțin, mâine, evaluarea la Matematică

Școlarii de clasa a IV-a vor fi evaluați din punctul de vedere al competențelor dobândite începând cu 26 mai. Prima testare va fi la Română.

Testele de evaluare pentru clasa a II-a vizează competențele de producere a mesajelor scrise, evaluarea competențelor de receptare a mesajelor citite, evaluarea competențelor de Matematică

Evaluarea competențelor dobândite la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai cu proba la Limba română. Ea va fi urmată pe 27 mai de proba la Matematică, iar pe 28 mai de proba la Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Examenele competențele la clasa a VI-a, încep în 2 iunie cu proba de Limbă și comunicare, iar pe 3 iunie, va avea loc proba la Matematică și Științe ale naturii.

Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie să fie formulate clar, precis și în strictă concordanță cu programele școlare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu, să aibă un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale.

Potrivit metodologiei, evaluarea testelor se va face de către profesorii școlilor unde învață elevii.