După câteva minute în care, deşi la mică distanţă s-au întreţinut fiecare cu altcineva, cei doi au fost aduşi la aceeaşi masă de Teodor Baconschi. Momentul a fost foarte scurt, Blaga luând-o deoparte pe Udrea şi începând să vorbească între patru ochi.
Discuţia destul de serioasă, care n-a putut fi întreruptă nici de gazda serii, s-a terminat surprinzător, cu Elena Udrea sărutându-l pe ambii obraji pe Vasile Blaga.
La finalul momentului, care s-a consumat pe fundal cu piesa “Love story” interpretată la nai, întrebată de mutarea-surpriză a lui Blaga cu ţintă şefia PDL, Udrea a răspuns că “este o candidatură care are multă susţinere în partid”.
“Domnul Blaga e istoria partidului”, a continuat ea, adăugând după o lungă pauză “şi este şi prezentul”. Mai mult, întrebată explicit dacă i-ar putea susţine candidatura, ministrul dezvoltării a răspuns “sigur că da”.
Şi Vasile Blaga şi-a reiterat toate explicaţiile pentru o eventuală înscriere în cursa pentru şefia PDL, făcând o clarificare în plus: va candida “dacă nu redevenim partidul pe care îl ştiu”.