Candidatul PMP la Președinție a ținut o conferință de presă în care a
criticat proiectul UDMR privind declararea ”Ținutului Secuiesc”, arâtând că acest demers este o presiune incorectă şi nedorită care se face pe reprezentanţii statului român.

”În calitate de lider politic responsabil, care cunosc foarte bine realitatea etnicilor maghiari şi români din judeţele Harghita, Covasna, Mureş vă spun că nu există un conflict în rândul populaţiei, există doar pretexte electorale ale liderilor politici maghiari şi români. A flutura acest steag, a agita această temă în momentul în care este sensibil acest subiect la nivelul Uniunii Europene, este incorect. Critic  iniţiativa colegilor din UDMR şi le cer să fie responsabili”, a declarat Elena Udrea, potrivit unui comunicat de presă al PMP.

Președintele PMP a arătat că asemenea tendințe separatiste apar atunci
când nivelul de trai al populației este unul scăzut.

”Etnicii din judeţele Harghita, Covasna și Mureş au nevoie de sprijinul statului, au nevoie de intervenţia Guvernului pentru a găsi oportunităţi de
dezvoltare economică. Judeţele acestea au nevoie de investiţii în
infrastructură, au nevoe de investitori pentru crearea de noi locuri
de muncă. Regiunea aceata din centrul ţării este săracă şi pentru că
nu a fost suficient sprijinită de la Bucureşti. În mandatul meu de
ministru s-au făcut acolo mai multe investiţii decât s-au făcut
vreodată înainte”, a declarat Elena Udrea, precizând că în aceste trei
județe au fost investiți 320 de milioane de euro.

”Cu acești bani am ajutat comunităţile să se dezvolte. Un sprijin pentru dezvoltarea regiunii este mult mai util decât agitarea unui conflict etnic. Dacă cei de la UDMR ar fi fost de bună credinţă, ar fi aşteptat o dezbatere națională despre regionalizare. Ca fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului susţin reorganizarea administrativ-teritorială pe bază de regiuni pentru o mai bună dezvoltare economică şi a infrastructurii acestor regiuni”, a concluzionat președintele PMP, potrivit unui comunicat de presă.

Candidatul PMP la Președinția României a mai criticat dur Guvernul
Ponta pentru incapacitatea de a atrage fonduri europene.

”Anul viitor noi vom suprapune două programe, două bugete europene: cel din 2007-2013 şi cel din 2014-2020. Mă îndoiesc că Guvernul Ponta va fi în stare să aducă aceste fonduri atât de necesare economiei româneşti. Cred că România va pierde banii pe care îi are  la dispoziţie. În mandatul meu de ministru am avut cea mai bună absorbţie a fondurilor
europene, pe un Program Operaţional care ţinea de Dezvoltarea
Regională. Peste un miliard de euro au venit în România sub semnătura
mea de ministru. În continuare acest program, pentru că a fost bine
pornit, are cea mai bună absorbţie, dar, cu toate acestea, doar 7
miliarde din 19 miliarde au reuşit să ajungă în România, pentru că
ritmul început în guvernarea din care am făcut parte a încetinit până întracolo încât anul acesta am avut o absorbţie de doar 3%”, a mai declarat Elena Udrea.