”PMP se opune categoric Ordonanţei de Urgenţă care permite primarilor şi preşedinţilor de Consiliu Judeţean să schimbe partidul pe listele cărora a fost ales. Chiar dacă interesul partidului – care nu are în acest moment aleşi locali – ar putea să fie în acest moment să susţină o asemenea OUG, alegem să fim responsabili, să urmărim interesul naţional şi să combatem sub orice formă acest tip de traseism după ciolan”, a scrie Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

”Punerea în aplicare a unei asemenea OUG ar putea însemna distrugerea sistematică a climatului politic din România, anihilarea Opoziţiei după fiecare alegeri parlamentare, perpetuarea baronilor locali şi ar încuraja clientelismul politic care a ajuns la cote paroxistice în timpul guvernării Ponta”, a subliniat liderul PMP.

”Un asemenea demers al Guvernului arată disperarea care l-a cuprins pe Premier şi dorinţa unor oameni care nu înţeleg democraţia de a avea controlul total asupra administraţiilor locale. Această Ordonanţă de Urgenţă reprezintă o capcană pentru aleşii locali – aceştia vor fi momiţi să se alăture PSD şi vor fi într-un final traşi pe sfoară, pentru că tot nu vor primi fondurile necesare proiectelor care ajută la dezvoltarea comunităţilor locale. Toţi cei care sunt tentaţi să se alăture PSD trebuie să se uite numai la faptul că Victor Ponta şi ai săi au tăiat anul acesta investiţiile cu 29%, iar primarii şi preşedinţii de CJ – chiar social-democraţi – nu au primit mai nimic din ceea ce sperau”, a adăugat Udrea

”Ca Preşedinte al României, susţin depolitizarea administraţiilor şi reorganizarea administrativ-teritorială în urma căreia să se descentralizeze programele de investiţii, astfel încât să nu mai existe cazurile de acum când primarii unor formaţiuni politice sunt văduviţi total de fonduri în detrimentul celor care se află la Putere, iar decidenţii de la Centru fac orice”, a concluzionat candidatul PMP la președinție.