Elena Băsescu: Premierul își constuiește o armată de mercenari corupți cu care să atace alegerile din acest an

Elena Băsescu: Premierul își constuiește o armată de mercenari corupți cu care să atace alegerile din acest an

Votul dat de Camera Deputaţilor privindu-l pe Daniel Chițoiu "se înscrie în strategia lui Victor Ponta de a-i proteja, pe persoană fizică, pe toţi penalii Parlamentului", scrie europarlamentarul Elena Băsescu.

"Premierul speră că în toamnă, la prezidenţiale, se va bucura de sprijin din partea tuturor celor care au fost scăpaţi cu atâta mărinimie. Încet, dar sigur, premierul reuşeşte să-şi construiască o armată de mercenari corupţi cu care să atace alegerile din acest an. Ponta a devenit, astfel, mama tuturor infractorilor care populează Parlamentul şi Guvernul României", apreciază Elena Băsescu. Aceasta subliniază că astăzi, la câteva ore de la votul Camerei Deputaţilor prin care s-a blocat începerea urmăririi penale a fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu, Comisia Europeană a adoptat un cadru pentru consolidarea statului de drept în Uniunea Europeană. "Probabil noua majoritate socialistă de la Bucureşti era la curent cu adoptarea acestui act de către Comisie şi a decis să voteze pentru blocarea justiţiei chiar înainte ca noul cadru privind statul de drept să fie aprobat", acuză aceasta. Elena Băsescu subliniază că noul cadru european propune un mecanism de acţiune aplicabil uniform în toate statele membre, în cazul în care există indicii ale unei ameninţări la adresa funcţionării statului de drept.

Abordarea Comisiei este una în trei paşi. Prima etapă constă într-o evaluare a Comisiei care va stabili dacă există indicii clare ale unei ameninţări sistemice la adresa statului de drept. Dacă acest lucru se constată, Comisia va iniţia un dialog cu statul membru vizat şi va da o recomandare (cea de-a doua etapă a mecanismului), urmând ca în a treia etapă să aibă loc o monitorizare a implementării recomandărilor. Dacă statul membru nu ia nicio măsură în termenul stabilit, atunci poate fi declanşat mecanismul stabilit de Articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, care prevede inclusiv suspendarea dreptului de vot în Consiliu.

"Se vede clar că nu mai e de glumă. Dacă Ponta şi banda sa de acoliţi continuă în ritmul acesta, nu va trece mult timp până ca România să intre sub incidenţa acestui mecanism de acţiune european. De aceea, trebuie spus odată pentru totdeauna stop acestor practici feseniste de a face scut în faţa justiţiei", conchide Elena Băsescu. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Daniel Chițoiu, SCĂPAT de urmărirea penală. Vezi câţi deputaţi au votat ÎMPOTRIVA solicitării procurorilor DNA
  • Ambasada SUA, despre cazul Chițoiu: Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege