Evenimentul Zilei > Actualitate > Egiptean reținut pentru șantaj, la Constanța. A amenințat că își incendiază copiii UPDATE
Egiptean reținut pentru șantaj, la Constanța. A amenințat că își incendiază copiii UPDATE

Egiptean reținut pentru șantaj, la Constanța. A amenințat că își incendiază copiii UPDATE

Un bărbat, de 42 de ani, cetățean egiptean, rezident în România, a fost reținut de polițiștii constănțeni pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, după ce și-a amenințat concubina, aflată la muncă în străinătate, că îi omoară pe cei doi copii ai lor dacă nu îi trimite 500 de euro. Suspectul va fi deferit judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE ora 17:00 Magistrații Judecătoriei Constanța au dispus, în această după amiază, arestarea preventivă, pe 30 de zile, a cetățeanului egiptean care și-a amenințat concubina că își omoraă copiii prin incendiere.

Polițiști Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au fost alertați, ieri, prin intermediul Serviciului județean de Imigrări, de o femeie, de 40 ani, din Constanța, care muncește pe un vas de croazieră, că bărbatul cu care trăiește, un cetățean egiptean, o șantajează în mod repetat.

Din cercetări a reieșit faptul că femeia ar fi fost contactată de către concubin, prin video-call, care ar fi expus o butelie și ar fi simulat stropirea copiilor cu benzină, amenințând că îi va incinera sau arunca în lacul Siutghiol, dacă nu îi va trimite 500 de euro.

Cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări al județului Constanța, s-a stabilit că bărbatul, de 42 de ani, este cetățean egiptean, rezident la Constanța, care nu are loc de muncă. El îi avea în grijă pe cei doi copii ai cuplului, de 6, respectiv 4 ani. Cel mare este copilul din prima căsătorie a femeii, cel de 4 ani fiind al lor. Cei doi copii minori au fost încredințați familiei femeii.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore ore pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cetățeanu egiptean a fost introdus în Arestul IPJ Constanța.