Decizia vine la scurt timp după ce, joia trecută, Patriarhia de la Constantinopol a recunoscut iserica Ortodoxă Independentă din Ucraina.

“Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis luni să rupă complet comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului”, iată declaraţia mitropolitului de Volokalamsk, Ilarion, responsabil al Departamentului de relaţii externe al Patriarhiei Moscovei, anunţă RIA Novosti, citată de Agerpres.

Ruperea relaţiilor între cele două entităţi înseamnă că preoţii din Rusia şi de la Constantinopol nu vor mai face sluje în comun, iar preoţii ruşi nu vor mai participa la liturghii ai Patriarhiei de la Costantinopol

“Nu vom mai putea oficia slujbe în comun, preoţii noştri nu vor mai participa la liturghii împreună cu ierarhii Patriarhiei de Constantinopol”, a declarat mitropolitul Ilarion.

Biserica Rusă dă vina exclusive pe Patriarhia de la Constantinopol pentru situaţia actuală.

“A fost o decizie forţată, dar Sfântul nostru Sinod nu a putut lua o altă decizie, deoarece întreaga logică a acţiunilor recente ale Patriarhiei Constantinopolului a condus la acest lucru”, iată concluzia.

 

 

Te-ar putea interesa și: