Efectele „bombei” detonate de marile cluburi de fotbal. Comisia Europeană are o poziție fermă

Efectele „bombei” detonate de marile cluburi de fotbal. Comisia Europeană are o poziție fermă

Unul dintre vicepreședinții Comisiei Europene a reacționat vehement după scandalul declanșat de 12 dintre marile cluburi de fotbal.

Scandalul declanșat în fotbalul european, de cele 12 mari cluburi care vor să se rupă de competițiile organizate de UEFA și să înființeze Super Liga Europei, a provocat indignare și la nivel înalt. Planurile acestor echipe, care a cutremura nu numai Liga Campionilor, dar și competițiile interne ale țărilor din care provin. Margaritis Schinas, unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Europene, a anunțat pe contul de Twitter că inițiativa marilor cluburi este abuzivă.

Ce spune vicepreședintele Comisiei Europene

Și exclude din ecuație formațiile care nu dispun de mari resurse financiare. „Trebuie să apărăm un model european de sport bazat pe valori, diversitate şi integrare. Nu se pune problema a-l rezerva pentru câteva cluburi bogate şi puternice care vor să rupă legăturile" cu federaţiile naţionale”, a fost mesajul transmis de Schianis pe rețeaua de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele 12 cluburi care au inițiat această revoluție sunt: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Bafrcelona, Interazionale Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham. Se încearcă atragerea în acest proiect și a formațiilor PSG și Bayern Munchen.

Și Emmanuel Macron a reacționat după decizia marilor cluburi

Emmanuel Macron, președintele Franței, a vorbit și el despre această problemă și a transmis un mesaj echipelor din Hexagon. Pe care le-a felicitat pentru că nu s-au alăturat disidenților de la UEFA.

„Președintele Republicii, Emmanuel Macron, salută poziția cluburilor franceze de a refuza să participe la un proiect al unei Superligi Europene de fotbal, amenințând principiul solidarității și meritului sportiv. Statul francez va susține toți pașii făcuți de Ligă, Federație, UEFA și FIFA” , a transmis administrația prezidențială în cadrul unui comunicat de presă.

Noul format al UEFA Champions League ar trebui să intre în vigoare începând din sezonul 2024-2025. Dar marile cluburi nu sunt de acord cu datele noii competiții, așa că vor să-și creeze una exclusivă pentru ei.