Evenimentul Zilei > International > Edogan, mesaj dur pentru Europa: „Duminică, ziua RĂSPUNSURILOR. Pentru Germania, dar și Suedia”
Edogan, mesaj dur pentru Europa: „Duminică, ziua RĂSPUNSURILOR. Pentru Germania, dar și Suedia”

Edogan, mesaj dur pentru Europa: „Duminică, ziua RĂSPUNSURILOR. Pentru Germania, dar și Suedia”

Modificarea Constituției prin organizarea referendumului care o să aibă loc în Turcia duminică și care poate să îi confere puteri sporite președintelui Recep Tayyip Erdogan, va fi un răspuns pentru țările europene, a afirmat liderul turc.

"Duminica aceasta este ziua în care poporul nostru va da o lecţie acelor ţări europene care au fost implicate în tot soiul de ilegalităţi pentru a ne descuraja în ultimele două luni", a declarat Erdogan, într-o aparentă aluzie la ţările care au blocat organizarea de mitinguri de către miniştri turci care făceau campanie în favoarea reformei constituţionale care, dacă va fi aprobată prin referendum, îi va conferi preşedintelui Erdogan prerogative sporite, precizează Agerpres.

"Mâine (duminică – n.r.) este ziua în care le vom da un răspuns… Vom răspunde şi Germaniei, la fel şi Austriei, Belgiei şi Elveţiei, dar şi Suediei", a insistat Erdogan, acuzând ţările europene că cenzurează Turcia.

 

La referendumul de duminică autoritățile au decis ca peste 350.000 de polițiști să asigure ordinea. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News