Editura Evenimentul şi Capital te invită la Bookfest 2023

Editura Evenimentul şi Capital te invită la Bookfest 2023

Editura Evenimentul şi Capital va fi prezentă și la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte Bookfest. Te aşteptăm în perioada 24-28 mai, la Romexpo, pavilion B2, la standul G20 cu preţuri speciale și reduceri pentru cele mai interesante și apreciate titluri de istorie, geopolitică, business, dezvoltare personală, medicină, beletristică, artă sau gastronomie.

Pe parcursul celor 5 zile de târg, la standul Editurii Evenimentul și Capital, te așteptăm cu cele mai vândute titluri din portofoliul nostru, dar și cu noutăți și recomandări, care vor putea fi achiziționate cu 15% reducere. De asemenea, am pregătit cadouri și gratuități.

Cititorii care nu pot ajunge în perioada 24-28 mai la Bookfest pot comanda volumele din portofoliul Editurii Evenimentul și Capital și pe www.edituradecarte.ro.

Top 3 bestsellers Editura Evenimentul și Capital

Ne puteți urmări și pe Google News

În Ochiul Ciclonului, un dialog spectaculos între Constantin Boștină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, și Sorin Roșca Stănescu alături de Alice Barbu. 

Volumul aduce în atenţia publicului nu doar povestea comunismului din România, o perioadă istorică judecată astăzi destul de superficial, ci și răspunsuri la unele dintre cele mai îndrăznețe întrebări despre Ceaușescu. Scrisă de unul din oamenii apropiați de Nicolae Ceaușescu.

Planul Nistru-1989. - col(r) Tudor Păcuraru

Cartea redă obiectiv, pentru prima dată, dinamica evenimentelor Revoluției Române în întreaga lor profunzime. Volumul este construit exclusiv pe documente desecretizate de Statele Unite și Rusia, dar mai ales pe declarații date de protagoniști, sub jurământ, în Dosarul Revoluției. Faptele fiind deja prescrise, martorii citați chiar spun adevărul în fața procurorilor, pentru a nu comite infracțiunea de sperjur. Și spun lucruri total neașteptate!

Vânătoare de spioni - col(r) Ioan Burdulea

Volumul este o mărturie unică! Autorul acestei cărți, col (SRI) Ioan Burdulea este un fost ofițer de informații care înainte de 1989 a făcut parte din unitatea specială dedicată urmăririi spionilor sovietici. Celebra unitate anti-KGB, UM 0110 a fost creată de Nicolae Ceaușescu pentru a ține sub control agentura sovieticilor. În amintirile sale despre românii recrutați de serviciul de informații sovietice veți găsi cazuri celebre, de la generalul Nicolae Militaru, primul ministru al Apărării după 1989, la generalul Ștefan Kostyal, singurul general arestat și închis pentru colaborare cu GRU. Plus alte lucruri neștiute!

 

Top 3 Noutăți Editura Evenimentul și Capital

Psihanaliză Și Psihoterapie Psihanalitică - Eugen Papadima

Eugen Papadima: “Consider lucrarea de faţă drept o invitaţie la dialog, adresată tuturor acelora care sunt, sau ar putea deveni, interesaţi să o accepte. Ce am încercat să scot în evidenţă, prin unele referiri istorice, a fost cursul evoluţiei gândirii psihanalitice şi, mai ales, factorii interni şi externi care au determinat traiectoria acestei evoluţii. Referitor la titlul cărții, mi-am dorit ca el să exprime sintetic opinia mea conform căreia, odată cu dezvoltarea psihoterapiei, psihanaliza nu-şi pierde sensul de a exista, aşa cum profeţesc unii, dar nici nu poate continua să se menţină la vechiul stadiu „narcisic”.

Bătălia Pentru Aurul Negru Al României, De La Hitler La Stalin - Conf. univ.dr. Gavriil Preda

Cartea încearcă să demonstreze că, potrivit documentelor de arhivă, în perioada 1939-1947, petrolul românesc a întrunit condiţiile de maximum în evoluţia, importanţa şi implicaţiile sale complexe, interne şi internaţionale, raportat atât la strategiile şi interesele marilor puteri angajate în cel de al doilea război mondial cât şi la obiectivele urmărite de statul român. Cercetarea analizează locul şi rolul petrolului românesc în strategia beligeranţilor pe întreaga perioadă 1939-1947.

Cimitirul Nevaccinaților - Sorin Ovidiu Bălan

Cimitirul nevaccinaţilor e un roman de nerefuzat. E cartea realității în care am trăit în ultimii doi ani cu toții. În care am murit, mai bine zis. Unii chiar de tot. Cimitirul nevaccinaţilor e despre înviere. Nu cea din moarte. Învierea din ignoranță și minciună. O minciună de dimensiunile unui coșmar. Un coșmar de dimensiunile unei planete. Și mai e ceva cu această carte. Ne dezvăluie faptul că e scrisă de un foarte talentat scriitor, altul decât ziaristul cu același nume, deși în viață cea de toate zilele sunt una și aceeași persoană.

Top 3 recomandări Editura Evenimentul și Capital

Slava Ukraini - Tiberius Puiu

„Slava Ukraini! Anatomia istorică a invaziei rusești în Ucraina” scrisă de Tiberius Puiu expune premisele izbucnirii conflictului ruso-ucrainean din zilele noastre, comparând situația actuală cu cele anterioare întreprinse de-a lungul timpului de conducătorii teritoriului sovietic. În volum sunt dezvăluite și efortul și străduințele poporului ucrainean de afirmare națională, de separare de mai bine de 200 de ani, dar și motivul pentru care nu îi este recunoscută independența de către Rusia și refuzul coeziunii poporului ucrainean cu cel rus.

Portret Neretușat Nicolae Ceaușescu - Toma Roman Jr.

Absolvent și doctor în istorie, Toma Roman jr. reconstituie din interviuri un portret al lui Nicolae Ceaușescu. Așadar, Ceușescu este descris de apropiați ai săi, oameni care au avut funcții instituționale importante, rude, cunoscuți conjucturali. Aproape toți, în ciuda nivelului de cultură diferit, a studiilor avute sau a relațiilor partinice cu dictatorul, ajung la aceleași concluzii asupra cuplului care a condus România între 1965-1989. Multe dintre mărturii sunt inedite și constituie un portret neretușat al lui Nicolae Ceaușescu și al soției sale. Ștefan Andrei, Cornel Burtică, Emil Bărbulescu, Iosif Banc și alții au descris în aceste mărturii caracterul și obiceiurile cuplului care a condus România în ultimii 25 de ani de dictatură comunistă.

Târgu Mureș 1990: Zori Însângerate - col(r) Tudor Păcuraru şi conf. univ. dr. Florian Bichir

Cartea „Zori însângerate” este dedicată ofițerilor români, contraspioni și antiteroriști care, năpăstuiți de propriul Guvern, au ales să-și facă datoria față de Patrie cum au putut mai bine, sub huiduielile gloatei isterizate. Cartea ilustrează evenimentele și conflictele din perioada lunii martie 1990 de la Târgu Mureș, având ca piesă principală, analiza celor două volume ale Dosarului 019150, ambele însumând 453+1 file de date și informații a Biroului „B” (Contraspionaj) de la Târgu Mureș, mare parte dintre ele fiind verificate.