Evenimentul Zilei > Justitie > Edilul Aradului, Gheorghe Falcă s-a ales cu un nou dosar penal
Edilul Aradului, Gheorghe Falcă s-a ales cu un nou dosar penal

Edilul Aradului, Gheorghe Falcă s-a ales cu un nou dosar penal

Poliţiştii şi procurorii au început cercetări in rem pentru abuz în serviciu, după ce primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a emis o dispoziţie prin care se extinde sistemul de parcare cu plată din oraş. Denunțătorul, Leontin Aslău, spune că pe străzile pe care a fost introdusă parcarea cu plată în urma dispoziţiei primarului nu au fost montate nici până în prezent aparate de emis bilete, astfel că şoferii au posibilitatea de a plăti doar prin SMS sau să-şi facă abonament lunar. În caz contrar, ei riscă amendă de la 100 la 120 de lei.

Conform News.ro, cercetările au fost începute în urma unei sesizări a unui om de afaceri, care susţine că, din octombrie, şoferii sunt taxaţi ilegal pe unele străzi, pentru că regulemantul de parcare nu a fost modificat în Consiliul Local, în timp ce Falcă declară că dispoziţia sa a primit avizul de legalitate de la juriştii Primăriei.

Omul de afaceri arădean Leontin Aslău a declarat, că, în urma unei sesizări pe care a depus-o la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu, vizându-se extinderea sistemului de parcare cu plată din oraş printr-o dispoziţie a primarului Gheorghe Falcă (PNL).

Conform sesizării, Falcă a emis în luna august dispoziţia în urma căreia parcarea cu plată a fost introdusă şi pe alte străzi faţă de cele prevăzute în regulamentul aprobat de Consiliul Local, iar taxarea şoferilor s-a făcut începând cu 15 octombrie 2017.

Primarul a dat dispoziţia în luna august, având ca scop extinderea parcării cu plată în oraş, în condiţiile în care acest lucru se putea face doar prin hotărâre a Consiliului Local. Dispoziţia lui Falcă modifica o dispoziţie mai veche, ce făcea trimitere la regulamentul de parcare aprobat în 2006, dar care a fost abrogat de Consiliul Local în anul 2014, când s-a adoptat un alt act administrativ privitor la parcări. Nu doar că o dispoziţie emisă de primar nu poate modifica o hotărâre a Consiliului Local, dar nu poate modifica nici măcar o dispoziţie dată anterior. Cel mai grav este că de luni de zile Primăria, prin societatea Recons, care administrează parcările, taxează ilegal şoferii”, a declarat pentru News.ro omul de afaceri.

Poliţiştii au trimis dosarul procurorilor, care au dispus începerea cercetărilor in rem pentru abuz în serviciu.