Evenimentul Zilei > Justitie > Edilii din Mangalia, judecați pentru abuz în serviciu
Edilii din Mangalia, judecați pentru abuz în serviciu

Edilii din Mangalia, judecați pentru abuz în serviciu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Zanfir Iorgus, primar al municipiul Mangalia la data faptelor, şi a lui Paul Liviu Botas, viceprimar la data faptelor, pentru abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată.

"În perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, Iorgus Zanfir, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/ 2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale", arată un comunicat al DNA.

Executarea lucrării nu avea aprobarea Consiliului Local iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei, menţionează procurorii.

Plăți ilegale

De asemenea, Paul Liviu Botas, în calitate de viceprimar al municipiului Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/ 2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă.

"Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei", se mai arată în comunicat.

Sechestru în Neptun

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, categoria de folosinţă curţi, construcţii, aparţinând inculpatului Zanfir Iorgus, până la concurenţa sumei de 490.011,12 lei, în vederea recuperării prejudiciului. Primăria municipiului Mangalia a precizat că se constituie parte civilă împotriva inculpaţilor cu suma de 490.011,12 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a menţine măsurile asigurătorii luate în cursul urmăririi penale