Letizia s-a căsătorit cu un prinţ, iar acum va deveni Regină. Este vorba despre Letizia de Asturias, soţia Prinţului Felipe, al Spaniei, căruia tatăl său, Regele Juan Carlos, i-a lăsat "moştenire" tronul.

Povestea Letiziei începe la 6 noiembrie 2003. Când Casa Regală spaniolă a anunţat „logodna prinţului Felipe, care avea atunci 35 de ani, cu Letizia Ortiz Rocasolano”. Ea era pe atunci o tânără jurnalistă a televiziunii spaniole (TVE), avea 31 de ani şi era divorţată.

Cea mai longevivă

Cei doi s-au căsătorit pe 22 mai 2004. Letizia însă nu are sânge albastru, ea provenind dintr-o familie fără descendenţe nobile. A ajuns la TVE în urma unui concurs, iar în 2000 prezenta deja cea mai longevivă emisiune: „Informe Semanal”, care făcea săptămânal rezumatul informaţiilor de actualitate.
În acelaşi an, Letizia Ortiz este trimisă să acopere alegerile prezidenţiale din SUA şi va transmite cum a fost ales Bush jr., în urma controversatului scrutin electoral a cărui soartă s-a decis în Florida. Printre altele, după atentatele de la 11 septembrie 2001, ea a transmis pentru TVE de la Ground Zero.

În 2002 Letizia îl va cunoaşte pe prinţul Felipe întâmplător, în casa jurnalistului Pedro Erquicia. Nimeni nu ştia că la onomastica jurnalistului va veni moştenitorul coroanei spaniole, iar Letizia venise de asemenea întâmplător, însoţind un prieten şi coleg de profesie. Ea şi Felipe au început să vorbească şi şi-au petrecut seara discutând.
Curând, Letizia a avut ocazia de a trece la pupitrul ştirilor, la prezentarea telejurnalului de seară, la TVE. În ultima zi de vineri din octombrie 2003, Letizia şi-a prezentat ultimul jurnal; ulterior, era făcut anunţul logodnei, în faţa presei convocate la Palatul Zarzuela…Nunta lor avea să fie numită de presa din întreaga lume „o nuntă ca în poveşti”.