E război total între Turcia și Germania. Gestul cu care Erdogan a înfuriat-o pe Merkel

E război total între Turcia și Germania. Gestul cu care Erdogan a înfuriat-o pe Merkel

Tensiunile diplomatice dintre Turcia și Germania au trecut într-o nouă fază, cea a arestărilor!

Ministerul german de Externe anunță că un avocat turc care lucra pentru Ambasada de la Ankara a fost arestat în luna seprembrie. O măsură „de neînțeles” luată de autorităţile turce, este reacția diplomației germane.

Reținerea avocatului se peterce într-un moment cum nu se poate mai prost. Relațiile dintre Turcia și Germania sunt la cel mai jos nivel, mai ales după ce Ankara a intervenit militar în nord-estul Siriei împotriva forţelor kurde locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avocatul Ambasadei noastre la Ankara a fost arestat la jumătatea lui septembrie”, a confirmat o sursă de la Ministerul de Externe german. „Detenţia sa este de neînţeles pentru noi”.

Germania face tot ce-i stă în putință pentru eliberarea avocatului și în acest sens acţionează „intensiv” în vederea „disipării acuzaţiilor” pe care Tucia le aduce, notează Deutsche Welle.

Presa germană scrie, însă, că avocatul este suspectat de spionaj de către autorităţile de la Ankara. Partea germană susține contrariul și anume că avocatul doar asista Ambasada în cercetări cu privire la cetăţenii turci care au depus cereri de azil politic în Germania. Acum, „nemții se tem că date sensibile şi dosare întregi ale solicitanţilor de azil au ajuns îi mâinile «intelligence-ului președintelui Erdogan»”.

Pe de altă parte, Ankara bănuiește că avocatul avea legături cu activiştii kurzi şi susţinătorii predicatorului Fethullah Gülen, exilat în Statele Unite, despre care Recep Tayyip Erdogan crede cu tărie că a stat în spatele tentativei de lovitură de stat îndreptată împotriva sa în iulie 2016.