Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat la emisiunea Tema Zilei de la TVR că, pe 29 iulie, cadrele didactice vor putea susţine examenul de titularizare. Înscrierile pentru acest examen vor începe săptămâna viitoare, pe 9 iulie.

Monica Anisie a mai precizat că o echipă complexă de specialişti din sănătate și educație analizează felul în care vor putea fi reluate cursurile în toamnă.

Ne gândim la siguranță, ne gândim la sănătate, dar ne gândim în același timp și la reluarea procesului educativ. Pentru că atât părinții cât și elevii își doresc să revină la școală. Există și acest scenariu în care se poate să nu putem relua activitatea în spațiul școlii”, a spus ministrul.


Funeriu: Prea mulți profesori își bat joc de meseria lor! 

Și profesorii scriu cu greșeli!

Profesorii, greu de titularizat, jumătate au picat!


„De aceea ne dorim să continuăm și proiectul cu Teleșcoală. Dar, în același timp, la nivelul Guvernului României am alocat banii necesari pentru ca, în curând, Ministerul Finanțelor să realizeze achiziția de tablete pentru 250 de mii de copii”, a adăugat Anisie.

În urmă cu două zile, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care deblochează concursurile de titularizare și angajarea de profesori pe perioadă nedeterminată.

Parlamentul modificase anterior Ordonanţa Guvernului prin care concursurile din învăţământ erau blocate din cauza măsurilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului chinezesc.


Alertă! Modificări la Legea Educației Naționale. Ordonanța de Urgență a fost adoptată

Alertă pentru sute de mii de profesori și elevi. Schimbări majore în învățământ

S-a votat! Schimbări majore pentru mii de profesori. Decizia intră în vigoare


Amendamentul respectiv a fost propus de fostul ministru al Învățământului Mihnea Costoiu, senator PSD. Senatul a modificat, prin vot, articolul din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea pe posturi în învăţământ.

Modificarea a apărut în proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ.