Evenimentul Zilei > Actualitate > E incredibil! Ce se întâmplă la liceul Alexandrei Măceșanu
E incredibil! Ce se întâmplă la liceul Alexandrei Măceșanu

E incredibil! Ce se întâmplă la liceul Alexandrei Măceșanu

La o lună și jumătate de la dispariția și presupusa moarte a Alexandrei Măceșanu, fata răpită de Gheorghe Dincă, la Caracal, colegii au pregătit un gest incredibil.

Cum mâine se reiau cursurile școlare, colegii Alexandrei Măceșanu de la liceu și cei din ansamblul de dansuri populare „Dor de Romanați” vor organiza o manifestație în memoria colegei lor.

Copiii vor purta tricouri cu numele și chipul Alexandrei Măceșanu și vor aduce, într-un loc special amenajat la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal, coroane de flori și vor aprinde lumânări.

Reamintim că Alexandra Măceșanu a fost răpită de Gheorghe Dincă pe 24 iulie și dusă la locuința acestuia. O zi mai târziu, fata a reușit să sune la 112 de pe un telefon vechi, dar polițiștii și procurorii care ar fi trebuit să intervină pentru a o salva au lăsat-o să moară, din cauza dezinteresului, incompetenței și, acuză tot mai mulți, posibilei complicități.

Răpitorul, Gheorghe Dincă, a declarat, după ce a fost prins, că le-a răpit pe Alexandra Măceșanu și pe o altă tânără, Luiza Melencu, dispărută pe 14 aprilie. Ancheta este în continuare controversată, autoritățile avansând ipoteze greu de crezut cu privire la o mulțime de detalii și scenarii care au fost contestate de alți specialiști.