Cum mâine se reiau cursurile școlare, colegii Alexandrei Măceșanu de la liceu și cei din ansamblul de dansuri populare „Dor de Romanați” vor organiza o manifestație în memoria colegei lor.

Copiii vor purta tricouri cu numele și chipul Alexandrei Măceșanu și vor aduce, într-un loc special amenajat la Liceul „Mihai Viteazul” din Caracal, coroane de flori și vor aprinde lumânări.

Reamintim că Alexandra Măceșanu a fost răpită de Gheorghe Dincă pe 24 iulie și dusă la locuința acestuia. O zi mai târziu, fata a reușit să sune la 112 de pe un telefon vechi, dar polițiștii și procurorii care ar fi trebuit să intervină pentru a o salva au lăsat-o să moară, din cauza dezinteresului, incompetenței și, acuză tot mai mulți, posibilei complicități.

Răpitorul, Gheorghe Dincă, a declarat, după ce a fost prins, că le-a răpit pe Alexandra Măceșanu și pe o altă tânără, Luiza Melencu, dispărută pe 14 aprilie. Ancheta este în continuare controversată, autoritățile avansând ipoteze greu de crezut cu privire la o mulțime de detalii și scenarii care au fost contestate de alți specialiști.