Zeci de oameni, unii înarmați cu ceea ce părea a fi puști de vânătoare, au fost implicați într-un conflict violent, la lumina zilei, într-o suburbie rezidențială din afara capitalei Kiev. Potrivit oficialilor, cel puțin trei persoane au fost rănite.

Scenele violente, surprinse în imaginile filmate de amatori, preluate din blocurile de locuințe din apropiere, fiind postate apoi online, au avut loc vineri dimineață  în orașul Brovary.

Potrivit ministrului de Interne, Arsen Avakov, aproximativ 100 de persoane au luat parte la confruntări, unele dintre ele provenind dintr-o altă regiune.

Filmările, pe care Reuters nu le-a putut verifica imediat, în mod independent, i-au arătat pe bărbați în măști și cu haine întunecate la culoare, schimbând foc cu adversari ascunși, care erau protejați de copaci. Reuters a numărat în jur de 40 de focuri de armă.

Președintele Volodymyr Zelenskiy a cerut guvernului să investigheze incidentul și să-i pedepsească pe cei responsabili, a declarat serviciul de presă prezidențial.

„Șeful Ministerului de Interne a raportat președintelui că acest conflictul a avut loc între reprezentanții companiilor implicate în transportul de pasageri în Brovary”,  informează un comunicat de presă al Ministerului ucrainean de Interne.

Arse Avakov a spus că  20 de persoane au fost reținute.

Ministerul de Interne a declarat că șeful poliției din regiunea Vynnytsya, de unde provin unii dintre cei care au luat parte la confruntări, fusese jefuit. Nu este clar dacă cele două incidente au avut vreo legătură între ele.