Evenimentul Zilei > International > E doliu la Casa Albă. Champ, câinele lui Joe Biden, a murit. ”A fost cel mai bun băiat din Washington”
E doliu la Casa Albă. Champ, câinele lui Joe Biden, a murit. ”A fost cel mai bun băiat din Washington”

E doliu la Casa Albă. Champ, câinele lui Joe Biden, a murit. ”A fost cel mai bun băiat din Washington”

Champ,ciobanescul german în vârstă de 13 ani, pe care Biden l-a dăruit primei doamne, Jill Biden, a murit astăzi, la 13 ani.

Vestea tristă a fost transmisă de președintele Biden, pe Twiter.

„Familia noastră și-a pierdut astăzi tovarășul iubitor Champ”, a scris pe Twitter Biden. „O sa imi fie dor de el. A fost cel mai bun băiat din Washington.”, a adăugat președintele american, citat de NewYork Post.

Champ și fratele său adoptat au devenit vedete imediat după victoria electorală din noiembrie a lui Biden, care a promis că va aduce animale de companie înapoi la Casa Albă. Ceea ce s-a și întâmplat, dar nu pentru multă vreme. S-au mutat în câteva zile după inaugurare, dar mai multe incidente, respectiv mușcarea unui agent de pază, dar și ”o bucurie” în Biroul Oval, au făcut să fie trimiși acasă în Delaware pentru un timp.

Familia Biden, mare iubitoare de animale

Afecțiunea pe care familia Biden o are pentru câini este evidentă. Există sute de fotografii cu ei și patrupedele în timpul plimbărilor pe peluza Casei Albe, iar portretele celor mai buni prieteni apar pe geanta Valentino a lui Jill Biden.

Champ a trecut liniștit în neființă, a spus Biden. Acesta a trăit cam cât un ciobanesc german tipic: speranța de viață a rasei este de 12 până la 14 ani, potrivit American Kennel Club. „El a fost însoțitorul nostru constant și prețuit în ultimii 13 ani și a fost adorat de întreaga familie Biden”, a mai fost consemnat în declarație. „Chiar dacă puterea lui Champ a scăzut în ultimele sale luni, când intram în cameră, el se ridica imediat în sus și dădea mereu din coadă” a mai spus Biden.