Nume grele ale industriei auto precum Ford, General Motors și Tesla își vor folosi liniile de producție cu scopul de a fabrica aparate de ventilare pentru secțiile de terapie intensivă.

Spre exemplu, în Italia, acolo unde situație devine din ce în ce mai gravă de la o oră la alta, producătorii auto Ferrari și Fiat Chrysler poartă negocieri cu cel mai mare producător de ventilatoare din țară cu scopul de a spori producția de aparate medicale.

În SUA, CEO-ul General Motors , Mary Barra, a purtat discuții cu reprezentanții administrației Trump cu privire la modul în care compania pe care o conduce ar putea ajuta în cazul în care situația devine mai gravă.

„Am transmis că am dori să ajutăm în timpul acestei crize și că studiem modalități de a ajuta inclusiv prin adaptarea capabilităților pentru a produce dispozitive medicale, cum ar fi ventilatoarele”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei GM.

Reprezentanții Ford Motor punctează că „pot să ajute administrația în orice fel, inclusiv prin posibilitatea de a produce ventilatoare și alte echipamente”, a spus miercuri un purtător de cuvânt al companiei, într-o declarație. „Am avut discuții preliminare cu guvernul SUA și analizăm fezabilitatea. Este vital ca toți să ne adunăm împreună pentru a ajuta țara să anticipeze această criză și să ieșim mai puternici ca niciodată.”

Elon Musk, CEO-ul Tesla și al companiei SpaceX, vrea să producă ventilatoare, dacă este nevoie.

„Vom face ventilatoare dacă există o penurie”, a scris joi, pe Twittter.

Italia a început deja să ducă lipsă de aparate medicale, dar producătorii Ferrari și Fiat Chrysler vor să își pună la dispoziție liniile de producție pentru a rezolva criza, scrie CNN.