Evenimentul Zilei > Politica > Duşa: O minoritate să respecte legile ţării în care trăieşte. Dispute privind autonomia nu-şi au locul
Duşa: O minoritate să respecte legile ţării în care trăieşte. Dispute privind autonomia nu-şi au locul

Duşa: O minoritate să respecte legile ţării în care trăieşte. Dispute privind autonomia nu-şi au locul

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat la întâlnirea reprezentanţilor românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, că o minoritate trebuie să respecte Constituţia şi legile ţării în care trăieşte, iar disputele referitoare la autonomia teritorială ”nu îşi au locul”.

 ”Cred că ar trebui să înţeleagă şi organizaţiile care îi reprezintă pe etnicii maghiari, care sunt oameni modeşti şi oameni la fel de echilibraţi ca şi noi, că o dispută continuă, a pune continuu paie pe foc nu este benefic şi că într-un stat democratic o minoritate trebuie să respecte Constituţia şi legile ţării în care trăieşte, iar disputele care se referă la autonomia teritorială nu-şi au locul. Constituţia României este una foarte clară şi chiar în primul ei articol consfinţeşte suveranitatea statului”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, potrivit Mediafax.

Mircea Duşă a menţionat că atunci când reprezentanţii minorităţilor dobândesc anumite demnităţi publice, fie că este voba despre parlamentari sau de alte funcţii de rang înalt în stat, şi jură pe Constituţie că vor respecta legea fundamentală şi celelalte legi ale ţări, ”atunci să o şi facă”.

”Nu în momentul solemn, când dobândeşti mandatul, să spui una şi apoi toată acţiunea ulterioară să fie în contradicţie cu ceea ce ai jurat să respecţi. Să nu mai învrăjbească cetăţenii pe care îi reprezintă împotriva cetăţenilor majoritari”, a mai spus ministrul Apărării.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.