Din această sumă, premierul și soția sa au reușit să-și asigure cele necesare traiului, dar și să întrețină casa de 200 m.p.

„Sunt un om simplu, care pot spune chiar că sunt auster, şi cheltuielile pe care le fac sunt cheltuielile pe care le face orice om normal. Sigur că în viaţă ai ani mai buni, ani mai răi, luni mai bune, luni mai rele, nu întotdeauna trăieşti numai strict din venitul pe care îl încasezi pe parcursul unui an, ci şi din veniturile pe care le-ai avut anterior sau din alte cheltuieli”, a spus Orban, întrebat de presă cum s-a descurcat anul trecut cu 3.000 de lei pe lună”, a precizat premierul.

El a adăugat că în cariera sa publică, de 30 de ani, în care a deţinut mai multe funcții importante, s-a mulțumit doar cu veniturile obținute din indemnizațiile primite: „Au existat anumite perioade în care, să spun, nu am înregistrat venituri, şi aici vreau să reţineţi că nu m-am dus şi nu am cerut niciun ajutor de şomaj în perioada respectivă”.

Premierul Ludovic Orban și soția sa dețin, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de locuit, în Ilfov, de 200 de metri pătraţi. Totodată, premierul este proprietarul unui Volkswagen Passat din 2007, iar soția sa deține două depozite bancare de 5.535 euro și 6.275 euro.