Presa internațională a speculat faptul că Lionel Messi ar putea să plece de la Barcelona, la vară, după ce atacantul argentinian a fost deranjat de o declarație făcută de Eric Abidal, referitoare la relația pe care fostul antrenor, Ernesto Valverde a avut-o cu jucătorii.

„Mulţi jucători nu au fost mulţumiţi, au fost probleme interne de comunicare. Relaţia dintre antrenor şi vestiar a fost mereu bună, însă sunt lucruri pe care un fost jucător le poate <mirosi>. Am spus clubului ce credeam şi am ajuns la o concluzie”, a afirmase directorul sportiv.

„Sincer să fiu, nu-mi plac aceste lucruri, pentru că fiecare trebuie să fie responsabil pentru lucrurile pe care le are de făcut și trebuie să aibă grijă în legătură cu deciziile pe care le ia.

Jucătorii sunt primii răspunzători de ce se întâmplă pe teren și tot noi suntem primii care recunosc când lucrurile nu au mers bine. Cei responsabili de managementul sportiv trebuie să își asume, la rândul lor, responsabilitățile și deciziile.
Sunt de părere că, în momentul în care cineva vorbește despre jucători, ar trebui să dea nume, pentru că altfel este aruncată mizerie în noi toți și alimentăm zvonuri care nu sunt adevărate”, replicase Messi cu un mesaj postat pe Instagram.
Însă, din câte se pare, Messi nu va pleca de la Barcelona, deși este dorit insistent de Manchester City, anunță ziariștii de la „Daily Express”. „Manchester City a fost informată de reprezentanții lui Lionel Messi că sextuplul câștigător al Balonului de Aur nu plănuiește să plece de la Barcelona în vară”, au scris britanicii.