Deşi, imediat după meciul cu Olanda, Dunga şi-a anunţat demisia, CBF nu a aşteptat confirmarea acestuia şi a decis să acţioneze prima. Într-un comunicat apărut pe site-ul oficial al federaţiei se anunţă că "după eliminarea de la CM 2010 s-a încheiat un ciclu început în august 2006. Federaţia Braziliană de Fotbal anunţă demiterea lui Carlos Dunga şi a staff-ului său".

Întorşi acasă după eliminarea în sferturile de finală, brazilienii au fost primiţi în moduri diferite, după realizări. Unii dintre ei au fost felicitaţi, iar alţii criticaţi.

Brazilia a pierdut meciul cu Olanda (1-2), după ce a condus prin golul reuşit de Robinho. La turneul final din Africa de Sud, oamenii antrenaţi de Dunga au înscris nouă goluri şi au primit patru.

Nici situaţia antrenorului din ţara vecină nu este una sigură. Diego Armando Maradona este aspru criticat de presa din Argentina, care îi cere demisia. Argentina a fost la rându-i eliminată în sferturi, după o înfrângere umilitoare, în faţa Germaniei, scor 4-0.

Reprezentanţii mass-mediei l-au acuzat pe Maradona că nu a avut nicio tactică pusă la punct şi că echipa a jucat din inerţie, având în vedere lotul foarte valoros pe care l-a avut la dispoziţie