Drumuri troienite si scoli inchise

Ninsorile care s-au abatut asupra judetelor Moldovei in ultimele ore au facut victime.

In satul vasluian Manjesti, un barbat de 70 de ani a murit, acum doua seri, carbonizat in propria casa. Locuinta a luat foc, iar pompierii au intarziat din cauza drumului blocat de zapada.

„Drumul a fost blocat de suluri de zapada. A fost nevoie ca echipajul de interventie sa coboare din masina si sa dea zapada cu lopetile“, a spus, ieri, colonelul Alexandru Cana, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui. Rudele batranului carbonizat l-au acuzat pe primarul comunei Munteni de Jos, din care face parte satul Manjesti, ca nu a deblocat drumul, desi avea un utilaj specializat în curtea Primariei.

Edilul a dat insa vina pe viscol, declarand ca interventia utilajelor ar fi fost inutila. El a fost amendat de ISU cu 2.500 de lei. Ieri la amiaza, in Vaslui erau blocate trei dumuri judetene, mai multe sate fiind izolate. Si in Iasi au fost blocate doua drumuri judetene, firma care se ocupa de deszapezire fiind amendata cu 2.500 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza: ceata si polei

Pe de alta parte, sute de elevi de la 15 scoli din Neamt nu au inceput ieri scoala din cauza troienelor. „A fost viscol in unele zone ale judetului si au fost troienite drumurile interioare, asa ca nu s-a putut circula. Acolo unde nu s-au tinut cursurile se vor face recuperari intr-o zi de sambata“, a spus Mihai Lacatusu, seful Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.

Meteorologii spun ca, pana la sfarsitul saptamanii, in Moldova vor fi precipitatii mixte, care vor favoriza poleiul. „Noaptea, temperaturile vor oscila intre -8 si -5 grade, iar ziua intre -1 si plus 2-3 grade Celsius. In schimb, se va semnala ceata cu depunere de chiciura si polei, iar vantul va sufla slab pana la moderat“, a declarat Gheorghe Canache, seful Serviciului Prognoza de la Centrul Meteorologic Regional Moldova Iasi.