Drumul din România care i-a cucerit pe turiști. Peisajele sunt de poveste

Drumul din România care i-a cucerit pe turiști. Peisajele sunt de povesteDrum. Sursa foto: Pixabay

Un drum din România, renumit pentru peisajele sale pitorești, serpentinele impresionante și atracțiile din apropiere, a captat interesul turiștilor străini, fiind comparat cu peisajele din Elveția.

Transapuseana, drumul care redă viață satelor din Apuseni

Transapuseana, care străbate Munții Trascău și Metaliferi, a devenit una dintre cele mai frumoase destinații turistice din România. Drumul a fost complet modernizat, iar după patru ani de lucrări și o investiție de 358 de milioane de lei, DJ 107I leagă municipiul Aiud de satul Cerbu, din comuna Bucium, județul Alba.

Drumul din România, apreciat de turiști, se întinde pe 78,42 kilometri și reînvie satele izolate din Apuseni. Atât românii, cât și străinii sunt impresionați de acest traseu spectaculos care leagă mai multe localități, printre care se numără Aiudul de Sus, Râmeţ, Brădeşti, Geogel, Măcăreşti, Bârleşti Cătun, Cojocani, Valea Barnii, Bârleşti, Mogoş, Valea Albă, Ciuculeşti, Bucium, Izbita, Coleşeni, Bucium Sat și Cerbu.

Transapuseana străbate numeroase cătune uitate de lume și trece pe lângă case tradiționale, traversând munți și văi care oferă un peisaj de vis. Adesea, această zonă este comparată cu Elveția, renumită pentru peisajele sale montane spectaculoase.

Transapuseana

Transapuseana. Sursă foto: Captură video Youtube

Un traseu spectaculos pentru șoferi, bicicliști și motocicliști

Cei care parcurg acest drum cu mașina pot admira frumusețea sa naturală, dar este la fel de potrivit și pentru bicicliști și motocicliști. Recent modernizat, drumul din România oferă o conexiune lină către DN1 și autostrada A10. Turiștii români care l-au străbătut consideră că este cel mai frumos peisaj pe care l-au văzut până acum.

„Am tot auzit de Transapuseana, că s-a făcut drumul, că e bun, peisaje pitorești, și am zis să vin să explorez zona pentru că nu am mai fost. Peisajele sunt de poveste”, a spus un tânăr din Cluj, conform stirileprotv.ro.

Un alt turist român a afirmat, pentru libertatea.ro, că acest traseu „este printre cele mai frumoase drumuri pe care am fost în România, poate chiar cel mai fain”.

Atracțiile turistice din zonă

Pentru a valorifica pe deplin frumusețea locului, comuna Râmeț oferă pensiuni și cabane turistice. Aici, iubitorii de natură pot găsi cazare pentru a se bucura de o experiență autentică. De asemenea, în zonă se află și case vechi din lemn, acoperite cu paie, menite să păstreze farmecul pitoresc al regiunii.

Mai mult, pentru cei interesați de turism ecumenic, zona oferă mai multe mănăstiri renumite. Printre acestea se numără Mănăstirea Râmeț, cu hramul „Sfinților Apostoli Petru și Pavel”, biserică din secolul al XIV-lea, Schitul „Izvorul Sfântului Ghelasie” de la Hopagi, Mănăstirea „Sfântul Nectarie” și Mănăstirea „Sfântul Spiridon”, potrivit Fanatik.