Evenimentul Zilei > EVZ Special > Drumul de la un antrenor de duzină la un titan al fotbalului. Gesturi nemaivăzute
Drumul de la un antrenor de duzină la un titan al fotbalului. Gesturi nemaivăzute

Drumul de la un antrenor de duzină la un titan al fotbalului. Gesturi nemaivăzute

A devenit cel mai valoros antrenor al ultimilor doi ani, după ce a revoluționat una dintre cele mai iubite echipe.

Jurgen Klopp (53 de ani) poate fi considerat „omul momentului” în fotbalul mondial. Al momentului însemnând cel puțin ultimii doi ani. Tehnicianul german și-a pus puternic amprenta la FC Liverpool, echipă cu care a câștigat Liga Campionilor anul trecut și Premier League în acest sezon.

De 30 de ani nu mai simțiseră „cormoranii” gustul victoriei finale în campionat. Au reînvățat să se bucure acum, chiar dacă într-un context dezolant, pentru că și în Anglia fotbalul se joacă fără spectatori.

Klopp este un tehnician în ascensiune de mulți ani. Un neamț caristmatic, expresiv, cu o puternică personalitate, excelent tactician și fin psiholog. Așa poate fi descris pe scurt un personaj complex. Privind în trecutul profesional al lui Jurgen se poate observa de ce tehnicianul a devenit un nume cu greutate în fotbal. Iar povestea începe în 2008, atunci când germanul a fost angajat de Borussia Dortmund.

Klopp fusese un jucător mediocru, ce îmbrăcase tricoul lui Mainz 05, în perioada 1990 – 2001. O echipă obișnuită mai mult cu aerul ligii secunde și cu bătăliile pentru supraviețuire la acest nivel. În 2001, din cauza situației precare de la club, longilinul fundaș dreapta a fost numit antrenor la Mainz. Și a stat în funcție până în 2008. În acest timp a reușit să promoveze în Bundesliga.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: