Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este nemulțumit de managementul de la Metrorex și de la aeroportul Henri Coandă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat vineri că sarcina noului management de la Aeroportul Henri Coandă este să facă, pentru 2021, un buget echilibrat. El a argumentat că nu pot fi acordate bonusuri într-un an cu pierderi și a anunțat că va lua măsuri, „în perioada imediat următoare” în privința conducerii de la Metrorex.

Cătălin Drulă este complet nemulțumit de faptul că, într-un an în care aeroportul a avut pierderi de venituri, pentru că nu au mai fost aeronave care au aterizat și nici călători, nu au fost luate și măsuri de ajustare a cheltuielilor.

”Toată lumea a strâns cureaua undeva în România”, a spus Cătălin Drulă

„Toată lumea a strâns cureaua undeva în România, s-a trecut la program de 4 zile din 5, în unele locuri s-a mers în șomaj tehnic sau unii oameni chiar și-au pierdut locul de muncă. La Aeroport nu s-au făcut aceste măsuri de ajustare, chiar s-au dat prime discreționare, de milioane de lei anul tercut. Sarcina noului managemnt este să facă pentru anul aceste un buget echilibrat.

Nu putem să avem într-un an în care avem pierderi și în care nu suntem la normal, spre exemplu, bonusuri. De asemenea, nu putem să cumpărăm nu știu câte, zeci-sute de ultimul model de telefon care costă 1500 de euro și pe care să-l distribuim la toți prietenii și toată clientela”, a declarat Cătălin Drulă.

Aeroportul Otopeni nu este ”un sac fără fund”, a spus ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a mai spus că Aeroportul Otopeni nu este „un sac fără fund”.

„Aicea nu este un loc unde e bine, când avem un prieten sau prietenă, să-l plasăm și să vină”, a adăugat Cătălin Drulă. el a mai spus că nu va mai tolera această situație.

Declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, au fost grăbite oarecum de apariția în presă în ultima perioadă a unor articole critice privind managementul de la Metrorex și Aeroportul Henri Coandă și cu referire la salariile mari ale angajaților, în special cei din funcțiile de conducere.

Pista nr. 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă a fost redeschisă

Pista nr. 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost redeschisă vineri pentru traficul aerian, ca urmare a finalizării şi recepţionării lucrărilor la obiectivul de investiţii “Modernizare a pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O)”.

La evenimentul redeschiderii au participat viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, precum şi reprezentanţi ai constructorului şi ai altor entități din domeniul aeronautic.