Evenimentul Zilei > Social > Cătălin Drulă, nemulțumit de managementul Metrorex. Amenință cu sancțiuni
Cătălin Drulă, nemulțumit de managementul Metrorex. Amenință cu sancțiuni

Cătălin Drulă, nemulțumit de managementul Metrorex. Amenință cu sancțiuni

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a declarat, vineri, că sarcina noului management de la Aeroportul Henri Coandă este să realizeze pentru anul 2021 un buget echilibrat. Ministrul s-a declarat nemulțumit și de magementul de la Metrorex.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este nemulțumit de managementul de la Metrorex și de la aeroportul Henri Coandă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat vineri că sarcina noului management de la Aeroportul Henri Coandă este să facă, pentru 2021, un buget echilibrat. El a argumentat că nu pot fi acordate bonusuri într-un an cu pierderi și a anunțat că va lua măsuri, „în perioada imediat următoare” în privința conducerii de la Metrorex.

Cătălin Drulă este complet nemulțumit de faptul că, într-un an în care aeroportul a avut pierderi de venituri, pentru că nu au mai fost aeronave care au aterizat și nici călători, nu au fost luate și măsuri de ajustare a cheltuielilor.

”Toată lumea a strâns cureaua undeva în România”, a spus Cătălin Drulă

„Toată lumea a strâns cureaua undeva în România, s-a trecut la program de 4 zile din 5, în unele locuri s-a mers în șomaj tehnic sau unii oameni chiar și-au pierdut locul de muncă. La Aeroport nu s-au făcut aceste măsuri de ajustare, chiar s-au dat prime discreționare, de milioane de lei anul tercut. Sarcina noului managemnt este să facă pentru anul aceste un buget echilibrat.

Nu putem să avem într-un an în care avem pierderi și în care nu suntem la normal, spre exemplu, bonusuri. De asemenea, nu putem să cumpărăm nu știu câte, zeci-sute de ultimul model de telefon care costă 1500 de euro și pe care să-l distribuim la toți prietenii și toată clientela”, a declarat Cătălin Drulă.

Aeroportul Otopeni nu este ”un sac fără fund”, a spus ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a mai spus că Aeroportul Otopeni nu este „un sac fără fund”.

„Aicea nu este un loc unde e bine, când avem un prieten sau prietenă, să-l plasăm și să vină”, a adăugat Cătălin Drulă. el a mai spus că nu va mai tolera această situație.

Declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, au fost grăbite oarecum de apariția în presă în ultima perioadă a unor articole critice privind managementul de la Metrorex și Aeroportul Henri Coandă și cu referire la salariile mari ale angajaților, în special cei din funcțiile de conducere.

Pista nr. 2 a Aeroportului Internațional Henri Coandă a fost redeschisă

Pista nr. 2 a Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost redeschisă vineri pentru traficul aerian, ca urmare a finalizării şi recepţionării lucrărilor la obiectivul de investiţii „Modernizare a pistei 08L-26R şi resistematizarea zonei de siguranţă aferente (inclusiv la căile de rulare N, W, V, O)”.

La evenimentul redeschiderii au participat viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, precum şi reprezentanţi ai constructorului şi ai altor entități din domeniul aeronautic.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.